Mini Rulade
Aceste baghete sau rulade mini îmi faceau din ochi de pe rafturile cu pîine din comerț și am decis sa le coc eu acasa. M-am gîndit că chiar mai bune ar putea fi, deoarece voi pune în ele ce doresc și ce am. Efortul nu a fost mare, cheltuială tot, dar rezultatul unul extraordinar de bun!!!
Ingrediente :
Mod de preparate: încalzim chefirul puțin , adaugăm în el drojdia și amestecăm pîna drojdia se dizolva. Adaugăm în chefir oul batut, uleiul. Amestecăm toate ingredientele uscate și turnăm amestecul cu chefir peste ele. Framîntăm aluatul bine pîna vom obține o coca neteda. Ungem coca de aluat cu ulei și o punem într-un vas sa se odihnească pe 2 ore la loc calduț. Dacă aluatul s-a mărit în volum mai repede, putem modela baghetele.
Împarțim aluatul odihnit în 8 parți egale, facem biluțe, le ungem cu ulei și le lăsăm să se odihnească pîna se ridică puțin.
Întindem puțin bilutele, le ungem cu ulei si le suprapunem. Lăsăm turtițele să se odihneasca 20-25 min.
Întindem cu citorul turtița subțire ca pentru coltunași și o ungem cu unt.
Presurăm umplutura din coajă de lamîie+zahăr și o rulăm strîns. Umplutura nu o punem pîna la marginile foii, deoarece la coacere riscăm să se desfacă bagheta. Marginea foii o ungem puțin cu albus de ou.
Umplem baghetele si cu :miez de nuci, cacao, zahar vanilat, zahar tos. Procedura exact ca la baghetele umplute cu coaja de lamâie.
Avem grijă să nu exagerăm cu untul, deoarece turtițele deja le-am uns cu ulei cît s-au odihnit. Cu umplutura fiți generoase.
Ungem tava cu ulei sau o tapetăm cu hîrtie si le punem in tava. Lasăm să se odihnească în tava 40 min.la calduț, le ungem cu galbenuș de ou+1 lingura apa. Le putem presura cu mac sau alte seminte, le punem la copt in cuptorul supraîncalzit din timp pe 30 min.180 gr. pîna se rumenesc frumos.
Pofta buuunaaaa, caci chiar sunt foarte si foarte felicioase.