Pampuște cu usturoi

Pampuște cu usturoi

Pampuște

Ingrediente:


  1. 500 ml chefir sau zer
  2. 1 galbenus de ou 
  3. 15 -20 gr drojdie proaspătă
  4. 50 ml ulei
  5. 1 lingură de zahăr
  6. 1 linguriță sare
  7. făină cît cuprinde ( aluatul să se țină puțin de mână)
  8. mojdei din usturoi zdrobit
  9. Umplutură: cartofi fierți piureu, unt sau le facem fara umplutura.

Se prepară maiaua din 50 ml apă, 20 gr de drojdie, 1 lingură de zahăr, 2 linguri de făină. Se amestecă totul și se lasă la cald pînă compoziția prinde bule de aer. Se amestecă 3 pahare de făină cu sarea. Se încălzește puțin chefirul. Se toarnă peste făină, se adaugă maiaua, oul bătut, uleiul. Cu o lingură de lemn se amestecă compoziția. Se adaugă la necesitate făină. Se frămîntă aluatul . Coca de aluat trebuie să fie moale.



Aluatul se pune la cald să se odihnească acoperit 40-45 minute.




Peste 40-45 minute se împarte aluatul și se fac biluțe. Se lasă bilele să se odihnească 20- 25 minute. Se întind puțin cu palmele. Se pun cartofii piureu. Se pun pe o tavă unsă cu unt. Înainte de a le pune in cuptor se odihnesc 20 minute.



Se pun în cuptorul supraîncălzit pe 30-35 minute, la 180-200 grade. După ce sunt gata, se stropesc cu mojdei și se acoperă cu o peliculă alimentară, apoi cu un prosop să se înmoaie. 




Se servesc calde. Poftă bună.





Bunica recomandă