Se prepară maiaua din 50 ml apă, 20 gr de drojdie, 1 lingură de zahăr, 2 linguri de făină. Se amestecă totul și se lasă la cald pînă compoziția prinde bule de aer. Se amestecă 3 pahare de făină cu sarea. Se încălzește puțin chefirul. Se toarnă peste făină, se adaugă maiaua, oul bătut, uleiul. Cu o lingură de lemn se amestecă compoziția. Se adaugă la necesitate făină. Se frămîntă aluatul . Coca de aluat trebuie să fie moale.
Aluatul se pune la cald să se odihnească acoperit 40-45 minute.
Peste 40-45 minute se împarte aluatul și se fac biluțe. Se lasă bilele să se odihnească 20- 25 minute. Se întind puțin cu palmele. Se pun cartofii piureu. Se pun pe o tavă unsă cu unt. Înainte de a le pune in cuptor se odihnesc 20 minute.
Se pun în cuptorul supraîncălzit pe 30-35 minute, la 180-200 grade. După ce sunt gata, se stropesc cu mojdei și se acoperă cu o peliculă alimentară, apoi cu un prosop să se înmoaie.
Se servesc calde. Poftă bună.