Pampuște cu usturoi

Pampuște cu usturoi

                                                                                 Pampuște

Ingrediente: 500 ml chefir sau zer, 1 galbenus de ou , 15 -20 gr drojdie proaspătă, 50 ml ulei, 1 lingură de zahăr, 1 linguriță sare, făină cît cuprinde ( aluatul să se țină puțin de mînă), mojdei din usturoi zdrobit. Umplutură: cartofi fierți piureu, unt sau le facem fara umplutura.

Se prepară maiaua din 50 ml apă, 20 gr de drojdie, 1 lingură de zahăr, 2 linguri de făină. Se amestecă totul și se lasă la cald pînă compoziția prinde bule de aer. Se amestecă 3 pahare de făină cu sarea. Se încălzește puțin chefirul. Se toarnă peste făină, se adaugă maiaua, oul bătut, uleiul. Cu o lingură de lemn se amestecă compoziția. Se adaugă la necesitate făină. Se frămîntă aluatul . Coca de aluat trebuie să fie moale.

Aluatul se pune la cald să se odihnească acoperit 40-45 min.


Peste 40-45 min se împarte aluatul și se fac biluțe. Se lasă bilele să se odihnească 20- 25 min. Se întind puțin cu palmele. Se pun cartofii piureu. Se pun pe o tavă unsă cu unt .Inainte de a le pune in cuptor se odihnesc 20 min.

Se pun în cuptorul supraîncălzit pe 30-35 min ,la 180-200 grade. După ce sunt gata, se stropesc cu mojdei și se acoperă cu o peliculă alimentară, apoi cu un prosop să se înmoaie. 


Se servesc calde. Poftă bună.