Pampuște cu usturoi

Pampuște cu usturoi

Pampuște

Ingrediente:


  1. 500 ml chefir sau zer
  2. 1 galbenus de ou 
  3. 15 -20 gr drojdie proaspătă
  4. 50 ml ulei
  5. 1 lingură de zahăr
  6. 1 linguriță sare
  7. făină cît cuprinde ( aluatul să se țină puțin de mână)
  8. mojdei din usturoi zdrobit
  9. Umplutură: cartofi fierți piureu, unt sau le facem fara umplutura.

Se prepară maiaua din 50 ml apă, 20 gr de drojdie, 1 lingură de zahăr, 2 linguri de făină. Se amestecă totul și se lasă la cald pînă compoziția prinde bule de aer. Se amestecă 3 pahare de făină cu sarea. Se încălzește puțin chefirul. Se toarnă peste făină, se adaugă maiaua, oul bătut, uleiul. Cu o lingură de lemn se amestecă compoziția. Se adaugă la necesitate făină. Se frămîntă aluatul . Coca de aluat trebuie să fie moale.



Aluatul se pune la cald să se odihnească acoperit 40-45 minute.




Peste 40-45 minute se împarte aluatul și se fac biluțe. Se lasă bilele să se odihnească 20- 25 minute. Se întind puțin cu palmele. Se pun cartofii piureu. Se pun pe o tavă unsă cu unt. Înainte de a le pune in cuptor se odihnesc 20 minute.



Se pun în cuptorul supraîncălzit pe 30-35 minute, la 180-200 grade. După ce sunt gata, se stropesc cu mojdei și se acoperă cu o peliculă alimentară, apoi cu un prosop să se înmoaie. 




Se servesc calde. Poftă bună.





Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește