Pandișpan cu cacao

Pandișpan cu cacao

Pandișpan cu cacao

 Dacă aveți dorința să preparați un blat pentru tort, atunci vă recomand cu încredere această rețetă de pandispan. Vom avea nevoie de minim ingrediente și minim efort. Această tețetă este fără praf de copt, toată pufoșenia o obținem din bulele de aer din ouăle bătute bine. Dacă folosin praf de copt, blatul va face căciulă și va crapa. Timpul de coacere este de 25-30 min, dar desigur depinde de cuptor, deaccea vă sfătui să verificați blatul cu o scobitoare. Niciodată nu am folosit ouă de temperatura camerei, eu cred că nu are rost. Oricum ouăle reci se bat foarte bine și fac o spumă consistentă. Am folosit o tavă cu diametrul de 18 cm, deaceea este și înalt. După ce blatul va fi gata, îl vom lăsa în cuptorul stins pînă va deveni cald. Iată acestea sunt cîteva secrete pentru a bține un blat ciocolatos.

Ingrediente: 5 ouă, 110 gr făină, 150 gr zahăr, 40 gr cacao.

Vom avea nevoie de un vas în care vom pune ouăle împreună cu zahărul. Niciodată nu adaug zahăr treptat, nu adaug nici sare. Bat ouăle reci, nicidecum de temperatura camerei. Din experiența mea, ouăle de temperatura nu fac spumă. Mixăm compoziția la viteză mare 10 minute. Atunci vom fi siguri ca ouăle sunt bătute bine.


Cernem aici praful de cacao. Deja nu vom folosi mixerul, dar telul. Vom amesteca cu telul amestecul de jos în sus. Vom observa în amestec niște puncte mici de cacao, dar cu timpul ele vor dispărea.Presurăm  cu sita făina cernută în 3 ( chiar 4 reprize) reprize și amestecăm de sus în jos cu telul.
Aluatul îl punem într-o tavă tapetată cu hîrtie mai sus de înălțimea tavei (18 cm, se poate si de 20 cm, dar nu va fi atît de înalt). Scuturăm ușor tava. Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 25- 30 min.

Depinde foarte mult de cuptor. Verificăm pandișpanul cu o scobitoare. După ce pandispanul este gata, lăsăm ușa cuptorului puțin deschisă. După ce pandispanul s-a răcit, îl învelim în peliculă alimentară și îl punem în frigider ( în așa fel devine mai umed) sau îl putem folosi după ce s-a răcit complet.
Bunica recomandă