Pandispan

Pandispan

                                                     Pandispan

 Vreau să vă relatez ''povestea'' pandispanului meu. Am încercat zeci de rețete. Am aruncat la gunoi multe ouă pînă am găsit rețeta perfectă pentru mine. Mereu separam albușurile de gălbenușuri. Foloseam ouă de temperatura camerei, care pînă la urmă nu făceau spumă, ci rămîneau la consistență așa cum erau la început. Acum folosesc ouă reci din frigider. Aveam nevoie de prea mult timp pentru a prepara un pandispan, care pînă la urmă nu creștea așa cum mă așteptam. Acum, vă spun eu cum prepar pandispanul. Este rețeta perfectă pentru mine. Nu folosesc praf de copt, iar pandispanul nu face căciulă. Sunt convinsă că va fi și preferatul vostru. Iată micile secrete pe care le aplic.

Ingrediente: 5 ouă, 150 gr făină, 150 gr zahăr.

Vom avea nevoie de un vas în care vom pune ouăle împreună cu zahărul. Niciodată nu adaug zahăr treptat, nu adaug nici sare. Bat ouăle reci, nicidecum de temperatura camerei. Din experiența mea, ouăle de temperatura nu fac spumă. Poate vă întrebați: "Cum putem ști care e punctul culminant? Cînd ar trebui să ne oprim ? " Eu le mixez la viteză mare circa 10 minute.

Peste 10 minute ridic mixerul și văd cum se prelinge aluatul. Dacă aluatul care curge, nu se cufundă brusc în aluatul din vas, înseamnă că ouăle sunt gata pentru a fi amestecate cu făina.

Presurăm făina cernută în 3 reprize și amestecăm de sus în jos cu un tel.


Aluatul îl punem într-o tavă tapetată cu hîrtie (20 cm). Scuturăm ușor tava.Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 25- 30 min. Depinde foarte mult de cuptor. Verificăm pandispanul cu o scobitoare. Să nu ne fie frică să deschidem ușa cuptorului. După ce pandispanul este gata, lăsăm ușa cuptorului puțin deschisă. După ce pandispanul s-a răcit, îl învelim în peliculă alimentară și îl punem în frigider.