Pateuri cu brînză proaspăta de vaci la cuptor

Pateuri cu brînză proaspătă de vaci

                                                                                        Pateuri

Ingrediente: 250 ml lapte acru călduț ( acrit la pachet), 1 ou, 15 gr drojdie ( cît  o nucă ), 1 linguriță de sare, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de ulei, făină cît cuprinde (aluat moale).

Se amestecă ingredientele. Se frămîntă un aluat moale, moale.

Se unge cu ulei. Se pune peste el o peliculă. Se acoperă și se pune la loc călduț pe 40 min ca să se mărească în volum. Se împarte aluatul proporțional. Se fac biluțe. Bilele se odihnesc 20 min.

Se întind puțin. Turtițele se odihnesc 20 min.

Se unge fiecare turtiță. Se pune umplutura. Se modelează pateul.



Pateurile se pun în tavă. Se lasă să se odihnească 20 min. Se ung cu gălbenuș de ou + 1 lingură de apă.

Se pun în cuptorul supraîncălzit din timp. Micșorăm focul pînă la 180 de grade. Se coc timp de 25- 30 min. După ce se scot din cuptor, se acoperă cu un prosop și se lasă 15- 20 min. 

Poftă bună!!!