Pateuri cu brînză proaspăta de vaci la cuptor

Pateuri cu brînză proaspătă de vaci

 Pateuri

Ingrediente:

  1. 250 ml lapte acru călduț ( acrit la pachet)
  2. 1 ou
  3. 15 gr drojdie ( cît  o nucă )
  4. 1 linguriță de sare
  5. 2 linguri de zahăr
  6. 2 linguri de ulei
  7. făină cît cuprinde (aluat moale).

Umplutură:

  1. brînză proaspătă de vaci
  2. mărar
  3. codiţă de ceapă sau ou fiert
  4. codiţa de ceapă verde

Se amestecă ingredientele. Se frămîntă un aluat moale, moale.



Se unge cu ulei. Se pune peste el o peliculă. Se acoperă și se pune la loc călduț pe 40 minute ca să se mărească în volum. Se împarte aluatul proporțional. Se fac biluțe. Bilele se odihnesc 20 minute.



Se întind puțin. Turtițele se odihnesc 20 minute.




Se unge fiecare turtiță. Se pune umplutura. Se modelează pateul.








Pateurile se pun în tavă. Se lasă să se odihnească 20 minute. Se ung cu gălbenuș de ou + 1 lingură de apă.



Se pun în cuptorul supraîncălzit din timp. Micșorăm focul pînă la 180 de grade. Se coc timp de 25- 30 min. După ce se scot din cuptor, se acoperă cu un prosop și se lasă 15- 20 minute. 




Poftă bună!!!





Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește