Pateuri moi cu carne și cașcaval

Pateuri moi cu carne și cașcaval

                                                     Pateuri moi cu carne și cașcaval

Astăzi am făcut aceste pateuri minunate din aluat pe drojdie și am rămas foarte mulțumită de rezultat, datoritaă faptului că am schimbat puțin ordinea ingredientelor la modul de preparare a aluatului. Încă o data m-am convins că, chiar sunt foarte importante etapele pregătirii aluatului pentru ca rezultatul să fie unul frumos. Așdar, să vă descriu și vouă, cum am reușit cu acest aluat pufos și ce trebuie să facem ca să-l avem așa.

Ingrediente:180 ml.chefir calduț, 1 ou întreg+ 1 albuș, 4 linguri de ulei, 1 lingură de zahăr, 1 linguriță rasă de sare, 10 gr.drojdie proaspătă, 50 ml.apa caldă, 4 pahare de făină (paharul de 200 ml.)

Mod de preparare :Mai întîi dizolvăm drojdia în 50 ml. apă căduță și adaugăm zaharul. Amestecăm și lăsăm compoziția să se odihnească 15 min.

Într-un vas punem chefirul, oul, albușul de ou și puțin le batem pînă se omogenizează amestecul. Adăugăm uleiul, amestecăm, mai apoi urmează făina cu sarea amestecată din timp. Din făina propusă punem doar 3 pahare și amestecăm ingredientele.

Aluatul va fi moale și lipicios, dar e timpul să adăugăm drojdia odihnită. Așadar, punem drojdia, amestecăm și adăugăm cîte puțin ultimul pahar de făină, frămîntînd aluatul bine,bine.

Aluatul va fi moale. Ungem vasul cu ulei, punem coca de aluat, o ungem cu ulei, acoperim vasul cu o pelicula alimentară și îl lăsăm să se odihnească 2 ore. Dacă nu aveți timp să-l pregătiți peste 2 ore, puteți să îl lăsați chiar și 3 ore. Din lipsă de timp eu l-am lăsat să se odihnească chiar 3 ore și rezultatul iîl puteți vedea pe foto mai jos. Un aluat puhav, puhav și aerat.

Împărțim aluatul în 8 părți egale. Facem biluțe și le punem pe un platou uns cu ulei să se odihnească 30 min.acoperit.

Modelăm pateurile.Pateurile gata modelate, le punem în tavă tapetată cu hîrtie, unsă puțin cu ulei. Înainte de a le pune în cuptor le ungem cu gălbenuș de ou rămas+ 1lingură de apă și le presurăm cu susan. Din porția dată de aluat am făcut 4 pateuri cu cașcaval și carne (cele cu susan) și 4 pateuri cu unt (cele cu mac), căci preferințele în familie sunt diferite.

Cuptorul îl înfierbîntăm din timp. Coacem pateurile 35 min.180 gr.


Pofta buna, dragi gospodine! Vă asigur ca aceste pateuri vor fi preferatele D-voastra și că neapărat le veți îndrăgi..!!!


Bunica recomandă