Pizza împletită

Pizza împletită

                                                                     Pizza împletită

Ingrediente: 18 gr drojdie proaspătă, 1 ou, 200 ml lapte, 4 pahare făină (1 pahar-200gr), 3 linguri zahăr, 0,5 linguriță sare, 70 gr unt (topit pe baie de aburi).

Primul pas pe care îl vom face este pregătirea umpluturii. Umplutura o putem face la dorință.Putem folosi orice avem în frigider pentru pizza. Eu am folosit 4 crenvuști taiați cuburi sau felii( dar se poate folosi orice tip de salam, carne afumată, sau chiar piept de pui fiert), 5 ciuperci mijlocii, 150 gr cașcaval, 1 roșie mare tăiată cuburi.

Prepararea aluatului: mai întîi vom face o fermentare mai rapidă a drojdiei. Într-un vas mai mic vom combina drojdia cu cele 2 linguri de zahăr. Cu o lingură vom freca 2-3 min compoziția, pînă ce va deveni lichidă ( va curge din lingură).


Laptele trebuie să fie călduț. Într-un vas mai mare vom turna laptele, peste lapte vom pune compoziția de drojdie și sarea. Vom turna oul bătut. Vom amesteca bine compoziția.

Vom adăuga treptat făina. Vom pune doar 3,5 pahare făină. Dacă aluatul necesită făină, adăugăm restul. 

Aluatul nu îl frămîntăm pînă la urmă, ci adăugăm untul topit pe baie de aburi. Frămîntăm bine aluatul pînă se desprinde ușor de pe pereții vasului.Îl punem să se odihnească 1 oră la călduț.

Peste 1 oră putem să lucrăm cu aluatul pe masa presurată cu puțină făină. Despărțim coca de aluat în trei părți.

Fiecare parte o întindem cu citorul.

Punem umplutura.

Marginile le lipim bine să nu iasă umplutura. 


Facem o împletitură. Marginile le fixăm înăuntru.

Punem pizza împletită pe o tavă tapetată cu hîrtie. O lăsăm să se odihnească 30 min după care o ungem cu 1 gălbenuș de ou+ 2 linguri de lapte.

O dăm în cuptorul supraîncălzit la 180 gr pînă se rumenește frumos aproximatim 40- 45 min.

După ce scoatem pizza din cuptor, o acoperim. Se înmoaie de la sine. Se taie caldă.

Poftă bună!!!
Bunica recomandă