Prăjitură cu miez de nuci fără făină

Prăjitură cu miez de nuci fără făină

                             Prăjitură cu miez de nuci fără făină

Am făcut această prajitură delicioasă pentru amatorii de nuci. Este o prajitură făcută doar din cîteva ingrediente simple,dar nespus de gustoasă,fragedä de se topeşte in gură. Dar ce facem cînd nu avem făină in casă,dar pofta e mare? Recurgem la alte metode...Înlocuim făina cu semplii pesmeţi... da, da... pesmeţi făcuţi in condiţii de casă... Uscăm citeva felii de pâine, le fărîmiţăm şi le folosim. Această prăjitură mai are şi alte secrete, dar bine, le va voi descrie pe toate, pe parcurs... Aşadar, vedeţi reţeta acestui deliciu.

lngrediente: 8 ouă,250-300 gr.zahar (depinde cît de dulce mîncaţi), 300 gr.miez de nucă măcinată,100 gr.pesmeţi măcinaţi ,1 plic zahăr vanilat,coaja rasă a unei lămîi.




Mod de preparare: sepărăm albuşurile de gălbenuşuri.



Albuşurile se bat spumă, gălbenuşurile se bat cu zahărul pînă se obţine o cremă.


Se adaugă miezul de nuci, pesmeţii, zahărul vanilat şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă ingredientele bine.

Se rade coaja unei lămîi şi iaraşi ușor amestecăm compoziţia. Prăjitura este gata de a fi pusă în tavă.

Avem nevoie de o tavă de 28 /28 cm (nu mai mare). Tapetăm tava cu hîrtie de copt si punem aluatul.

Ca să-i împac pe toţi am pus în jumătate de aluat fructe cogelate. Punem prăjitura la copt în cuptorul înfierbintat din timp pe 25 min.la 180 gr.C.


Pofta buna.




Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește