Ruladă cu mere la cuptor

Ruladă cu mere la cuptor

Ruladă cu mere şi mac la cuptor

E toamnă şi fructe avem din abundenţă !E sezonul merelor şi ar fi incorect să le trecem cu vederea. Atîtea delicii putem pregăti din ele, începînd de la acele mere coapte cu gem de prune şi miez de nuci şi continuînd cu checuri, tarte, plăcinte, pateuri dulci etc. Deci, multe reţete cu mere puteţi vedea pe blogul nostru! Eu, astăzi, vin cu o reţetă nouă de ruladă cu mere şi mac, pe care o recomand cu încredere, căci este demenţială. O explozie de arome tomnatice, o ruladă ,,bătută" cu mere,aluat puţin ,rulada fiind un desert extraordinar pentru amatorii de mere! Aşadar, vedeţi reţeta!

Ingrediente-aluat: 200 ml.apă, 300-350 gr.făină, 5 gr.drojdie uscată sau 15 gr.drojdie proaspătă, 0,5 linguriţă de sare(3 gr.),1lingură de zahăr,1 linguriţă zahăr vanilat (5 gr.).

Ingrediente-umplutură: 800 gr.mere dulci, 30 gr.mac (puteţi să nu-l puneţi,dacă nu vă place),1 linguriţă de zahăr vanilat (5 gr.),50 gr.de unt topit ,50 gr.de zahăr (dacă iubiţi mai dulce puteţi pune 80 gr.).

Mod de preparare-aluat: Nu am pus ingredientele după o ordine. Ceea ce am făcut, este că am pus drojdia să se înmoaie cu puţină apă din cantitatea pregătită pentru ruladă,adăugînd şi zahărul. Am amestecat bine drojdia şi am turnat-o în apa pregătită.Mai apoi am adaugat celelalte ingrediente şi am frămîntat aluatul. Coca de aluat trebuie să fie moale. O ungem cu puţin ulei deasupra, acoperim vasul cu peliculă alimentară, punem deasupra un prosop şi îl lăsăm să se odihnească pînă îşi dublează volumul. Eu l-am lăsat pe noapte la loc răcoros.

Mod de preparare -umplutură: Merele le tăiem cubuleţe mici, macul uşor îl prăjim pe tigaia uscată, topim untul. Amestecam toate ingredientele,punem zahărul şi zahărul vanilat.

După ce aluatul s-a odihnit,îl mai adunăm o dată şi îl lăsăm pe masa bine presurată cu fănă pe 10-15min., acoperit, după care îl întindem cu citorul.

Modelăm rulada. Înainte de a pune umplutura, ungem foaia cu unt topit sau ulei. Rulăm foaia. Avem grijă să ne ungem palmele cu ulei sau făină pentru ca uşor să o putem modela.

Punem rulada modelată în tava unsă cu unt sau tapetată cu hîrtie de copt.

Coacem rulada timp de 30-35 min.180 gr.C,cuptorul înfierbîntat din timp.

Rulada scoasă din cuptor se pudreaza cu zahăr pudră.Poftă bună!


Bunica recomandă