Tartă dietetică fără făină și zahăr

Tartă dietetică fără făină și zahăr

                                                                Tartă dietetică fără zahăr

Această tartă sau budincă, cum doriți așa spuneți-i, gustoasă, nutritivă și sănătoasă chiar merită să o facem atunci, cînd suntem la regim sau ținem o dietă pentru a avea un corp frumos și sănătos! Este un deliciu fără zahăr, fără făină, dar totuși dulce datorită stafidelor, pe care le-am pus. Așadar, dragele mele, cu siguranță aceasta tartă este un deliciu, care cu poftă ar savura din ea chiar și copiii, căci este molcuță în interior și totodată crocantă datorită semințelor pe care le conține.

Ingrediente: 350 gr.brânză proaspătă de vaci 5% grăsime, 50 gr.stafide, 2ouă, 0,5 linguriță praf de copt, 60 -70 gr.fulgi de ovăz, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, coaja unei lămîi ( bio- dar se poate și fără).

Într-un vas punem brânza, praful de copt, fulgii de ovăz , un ou întreg și un albuș (cu galbenușul rămas vom unge tarta). Amestecăm ingredientele. Daca doriți o tarta mai mare puteți dubla ingredientele.

Adăugăm stafidele și semințele. Amestecăm și radem în amestec coaja unei lămîi.


Avem nevoie de o tavă cu diametrul 18 cm, pe care o vom tapeta cu hîrtie, o vom unge cu unt și o vom presura cu pesmeți. Punem compoziția în tavă și o nivelăm cu spatula. Ungem tarta cu gălbenușul de ou puțin bătut, presurăm peste tarta puțin pesmeți, semințe de susan și o punem în cuptorul supraîncălzit din timp, 180 gr.pe 25-30 min.pînă se rumenește frumos.


Tarta gata o lăsăm puțin să se răcească după care, o scoatem din tavă și o proporționăm.Așadar, dragi gospodine, din ingrediente simple se poate de facut ceva gustos, sănătos și totodată să ne menșinem silueta. Poftă bună !!!Bunica recomandă