Trandafiri și pliculete dulci

Trandafiri și pliculete dulci

                                                            Trandafiri și pliculete dulci

Acești biscuiți sunt pregatiți după o rețeta clasică a anilor 80, pe care eu îi  pregăteam, fiind tînără gospodină...Nu i-am mai pregătit  de ani și acuma, răsfoind prin caietele mele cu rețete , am dat de ei....Este un dulce cu care i-am putea bucura pe cei dragi în fiecare zi... Crocanți si gustoși...

Ingrediente aluat : 250 gr.smîntînă, 4 galbenusuri, 300 gr.margarină sau untură...(în anii '80 margarina se folosea des în patiserie, acuma o puteți înlocui cu unt ), 20 gr.drojdie, 2 plicuri zahăr vanilat, făină cît cuprinde.

Umplutura: 4 albușuri de ou bătute cu 100 gr.zahar, 1 pahar miez de nuci, 1 pahar semințe de floarea-soarelui.

Acest aluat nu necesită o pregătire specială, doar că ingredientele trebuie să fie de t.camerei. Punem ingredientele într-un vas, le amestecăm, adăugam făină și frămîntăm bine, bine aluatul pîna coca va fi una neteda și elastică.

Aluatul îl acoperim cu un prosop pe 10 min.sa se odihnească.

Împarțim aluatul în două părți. Întindem prima cocă de aluat de grosimea turtei pentru coltunași.

Punem umplutura și modelăm biscuiții dîndu-le forma dorită. Eu le-am dat forma de pliculețe și trandafir. Nu împăturim fîșia ca placintele pîna la capăt, ci doar de 3 ori, după care despărțim biscuitul.Modelare trandafiri: punem umplutura și adunăm foaia sub formă de ruladă. Mai apoi o tăiem bucați mici ș le punem în tava tapetată cu hîrtie de copt în poziție verticală. Să nu va sperie consistența moale a biscuitului necopt, în cuptor își revine și se coace frumos...(vedeți și foto atasată).


Biscuiții îi punem în cuptorul supraîncalzit din timp, t.180 gr.pe 35-40 min.pîna se rumenesc frumos. Se răcesc puțin și îi pudrăm. Posibil ca trandafirașii să necesite 5-10 min. de coacere mai mult ,deoarece sunt mai groși în comparație cu pliculețele.


Sper să vă placă rețeta mea, dragi vizitatori....Pofta buna...


Bunica recomandă