Turtițe cu Nutella

Turtițe cu Nutella

Turtițe cu Nutella

Din start nu știam ce denumire să le pun acestor turtițe delicioase... Mi-a venit multe idei. Chifle? Nu. Aluatul nu conține drojdie. Biscuiți? Nu știu. Parca știu că biscuiții nu sunt așa măricei la aspect. Deaceea le-am numit turtițe umplute cu nutella. Puteți înlocui umplutura de nuttella cu magiun, dar să fie mai consistentă la textură, astfel încît să nu curgă. le puteți umple și cu brânză dulce. O combinație perfectă ar fi și cu petale de trandafir. Au gust gingaș de biscuite și sunt foarte delicioase. Urmăriți în continuare ingredientele și etapele pregătirii.

Ingrediente: 250 gr smântână ( cu un procent mai mare de grăsime, eu am folosit smântână de casă), 1 ou, 100 gr zahăr,1 plic zahăr vanilat, 1,5 lingurițe praf de copt, un praf de sare, 470 gr făină, Nutella ( pentru umplutură).

Într-un vas amestecăm smântâna cu oul, zahărul, sarea și praful de copt. Amestecăm bine compoziția., după care adăugăm făina. Modelăm o cocă de aluat moale. O lăsăm pe masă acoperită să se odihnească 20 min.

Divizăm coca de aluat în două bile. Întindem bila cu citororul, după care dăm formă pătrată turtei. Dimensiunea turtiței- 15cm/15cm. Modelăm turtițele ca în imaginile de mai jos. Pentru umplutură vom folosi Nutella. Din cantitatea aluatului obținem 14- 15 turtițe. După ce am modelat turtița, marginile neuniforme le tăiem cu un cuțit.Turtele modelate le punem pe o tavă tapetată cu hîrtie. Le punem în cuptorul supraîncălzit la 200C timp de 25-30 min (depinde de capacitatea cuptorului, s-ar putea să le coaceți puțin mai mult timp).

După ce scoatem turtițele din cuptor, le lăsăm să se răcească, după care le pudrăm.

Poftă bună.
Bunica recomandă