Biscuiți cu glazură de ciocolată
Le -asi spune,,biscuiti orientativi",caci am deschis frigiderul,am aruncat o privire in el si din ingredientele gasite am copt acesti biscuiti fragezi si gustosi...
Ingrediente :400 gr.faina(la cintar),140 ml.lapte,100 gr.unt,4 linguri pline de zahar,1 galbenus de ou,1 plic praf de copt (10 gr.),1 plic zahar vanilat.
Într-un vas în care vom prepara aluatul, vom pune făina cernută. Vom adăuga zahărul, praful de copt,vanilina. În acest amestec vom adăuga untul pe care îl vom omogeniza, frecîndu-l cu mîna.
Vom adăuga galbenusul de ou si laptele...
Vom modela o cocă de aluat moale pe care o vom lăsa să se odihnească 20 min.
Vom întinde turta cu ajutorul unui citor.Grosimea turtei sa fie de 1,5-2 cm. Cu un pahar vom forma biscuiții.
Biscuiții îi vom pune pe o tavă tapetată cu hîrtie și îi vom pune în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 25 -30 min.pina se rumenesc frumos.
După ce îi vom scoate din cuptor, vom turna cu o lingură pe suprafață fiecărui biscuit glazura de ciocolată ( vom topi la baie de abur aproximativ 50 gr de ciocolată+ 40 gr unt ).