Brioșe cu lapte și vanilie

Brioșe cu lapte și vanilie

Brioșe

 Vă prezint cele mai delicioase brioșe pe care le-am făcut vreodată. Poate v-ar părea că puțin etse complicat modul de a le prepara, dar vă asigur, nu veți da grelâș cu așa desert minunat. Voi fixa mai jos și rețeta de cremă pe care am folosit-o, întrucît vom decora cu ea brioșele. Este o cremă de unt și vanilie foarte delicioasă ce nu-și pierde forma după decor. După dorință putem înlătura cu un cuțit interiorul brioșei, iar gaura o putem umple cu ciocolată, magiun sau alte umpluturi la dorință. Urmăriți ingredientele și etapele.
Mod de preparare: Într-un vas punem ouăle, mierea și zahărul. Îl punem pe baie de aburi pentru 3 minute, după care vom bate amestecul cu mixerul timp de 10 minute pînă la o compoziție densă, așa cum am bate pandispanul.


Între timp vom punem laptele cu untul pe baie de aburi pînă la topirea untului.

După ce am bătut ouăle, incorporăm în trei reprize făina cernută împreună cu praful de copt și zahărul vanilat. Amestecăm cu o spatulă de jos în sus.
Luăm 3 linguri din aluat și le amestecăm atent cu compoziția din lapte și unt. O incorporăm atent cu o spatulă în restul aluatului.


Din timp vom pregăti tava pentru brioșe. Vom tapeta forma cu suporturi din hîrtie pentru brioșe.


 
Le dăm în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 20-30 min. Le lăsăm să se răcească.
Umplem cu aluat 80% din formă. 


 
Preparare cremă: Pentru cremă vom avea nevoie de 150 gr unt , 3 gălbenușuri, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de lapte.
Vom amesteca gălbenuşurile cu zahărul și laptele 3-5 min. Această compoziție o vom pune pe baie de aburi aproximativ 15-20 min. Vom amesteca încontinuu pînă ce obținem o cremă mai solidă. Lăsăm să se răcească. Între timp vom bate untul de temperatura camerei ( untul nu trebuie să fie prea moale). După ce am bătut untul, adăugăm cîte puțin cu o lingură compoziția din gălbenușuri. Crema pentru brioșe este gata. Cu ajutorul unui dui pentru vom acoperi brioșele cu cremă.
Vom presura după dorință perle din zahăr sau inimioare.
Bunica recomandă