Brioșe cu lapte și vanilie

Brioșe cu lapte și vanilie

                                                                                           Brioșe

Ingrediente: 150 gr zahăr, 120 ml lapte, 1 linguriță praf de copt, 80 gr unt,150 gr făină, 1 ou, 1 plic zahăr vanilat.

 Din timp vom pregăti tava pentru brioșe. Vom tapeta forma cu hîrtiuțe speciale pentru brioșe.

Într-un vas batem cu telul sau cu mixerul oul cu zahărul. 


Treptat adăugăm laptele. Amestecăm bine.

Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt. 

La sfărșit adăugăm untul de temperatura camerei și zahărul vanilat. 

Turnăm în fiecare formă pentru brioșe aluatul pînă la jumătate. 

Le dăm în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 20-30 min. Le lăsăm să se răcească.


Pentru cremă vom avea nevoie de 150 gr unt , 3 gălbenușuri, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de lapte.

Vom amesteca gălbenuşurile cu zahărul și laptele 3-5 min. Această compoziție o vom pune pe baie de aburi aproximativ 15-20 min. Vom amesteca încontinuu pînă ce obținem o cremă mai solidă. Lăsăm să se răcească. Între timp vom bate untul de temperatura camerei ( untul nu trebuie să fie prea moale). După ce am bătut untul, adăugăm cîte puțin cu o lingură compoziția din gălbenușuri. Crema pentru brioșe este gata. Cu ajutorul unui dui pentru vom acoperi brioșele cu cremă.

Vom presura după dorință perle din zahăr sau inimioare.