Compot din zmeură

Compot din zmeură

                                                                 Compot din zmeură

 Ce plăcut și bine este cînd vara sunt multe fructe și poți pregăti compot pentru iarna care vine. Multi o sa zică: " Cu zahăr....Nu e sănătos..." ș.a. Vreau să vă spun ca, cu toții am savurat din copilărie pînă la maturitate din aceste compoturi. Și dacă e să facem comparație cu cele din comerț, sunt cu mult mai sănătoase. Și iarna este o plăcere să deschizi un borcan de compot rece...În fiecare an le fac cu mare plăcere. Iată pașii pe care îi urmez pentru a obține un compot de zmeură gustos, aproape de concentrat și capacele să nu sară de pe borcan.

Ingrediente: pentru un borcan de 3 litri avem nevoie de 600-700 gr zmeură coaptă, 1 pahar de zahăr (paharul de 250 ml.,voi puteți pune mai puțin) și apă cît cuprinde.

Zmeură proaspăt culeasă o îngrijim una cîte una.

Pregătim borcanele. Le spălăm bine și le sterilizăm. Capacele le fierbem din timp.

Zmeura  îngrijită bine, o spălăm sub jetul de apă. O lăsăm sa steie t.de 20 min.ca să se scurgă de pe ea bine apa.

Între timp punem la fiert apa. În fiecare borcan punem zmeura și zahărul. 

Turnăm în borcan apa clocotită si inchidem ermetic borcanul. Borcanul închis îl punem cu capacul în jos pe podeaua așternută si îl acoperim cu 2,3 plapume groase pe 24 de ore. Dupa 24 de ore le dezvelim și le lăsăm să se racească în odaie. Borcanele mai apoi le păstrăm la rece în beci.

Dupa asa metoda de pregatire compotul este unul gustos, aromat și cu fructele întregi.

Pofta mare sa aveti..!!!


Bunica recomandă