Coraslă din lapte simplu
Mereu așteptam cînd văcuța bunicii va naște. era o bucurie enormă pentru noi, căci știam că a doua zi vom mînca corasla din primul lapte al văcuței. Deseori bunica pur și simplu îl fierbea șia adăuga doar puțin zahăr, dar cîteodată o făcea în cuptor. Trăind acum la oraș, cu greu putem obține colostru, doar de la rudele care locuiesc la țară. Deaceea, am hotărît să pregătesc coraslă din lapte simplu din comerț. Este tot același gust. Iată îngrediente pentru 500 ml lapte. Dvs, dacă toriți, puteți dubla ingredientele.
Ingrediente: 500 ml lapte, 5-6 ouă ( depinde de mărime), 80- 100 gr zahăr, 2 lingurițe zahăr vanilat, 50 gr unt.
Untul topit îl batem cu zahărul pînă acesta puțin se omogenizează.
Adăugăm pe rînd ouăle. Amestecăm. Adăugăm laptele.
Vom avea din timp pregătită o tavă ( 20 cm). Turnăm compoziția în tavă. Punem corasla în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 1 oră. După ce corasla e gata, stingem focul și o lăsăm să se răcească în cuptor.
Poftă bună.