Cremă de cacao

Cremă de cacao

        Cremă de cacao

Cea mai simplă metodă de preparare a unei creme este cea din cacao. Cu siguranță, toate gospodinele o au în bucătărie. Este o cremă foarte delicioasă pe care o putem folosi la garnisarea torturilor, a prăjiturilor și a brioșelor. Se face rapid și odată ce am pus-o în frigider,se îngroașă în câteva minute, întrucît conține unt. Urmăriți ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 3 ouă, 200 gr unt mai rece decît temperatura camerei ( 82 %), 170 gr zahăr, 70 gr cacao, jumătate linguriță de zahăr vanilat.

Într-un vas din sticlă vom pune ouăle. Vom mixa ouăle 3 min cu mixerul la viteză medie pînă ce nu vom o bserva la suprafață bule. 


Punem zahărul și zahărul vanilat. Mixăm bine ( 6-8 min) pînă la o cremă densă ( ca la pandispan). Punem ouăle bătute pe baie de aburi. Nu ne depărtăm de la arăgaz. Va fi nevoie să amestecăm compoziția încontinuu timp de 7 min.


Luăm vasul de pe foc. Dacă dorim, putem pune compoziția în alt vas să ne fie mai comod să batem crema. Adăugăm cacao, batem amestecul cu mixerul pînă nu vor fi cocolașe.

Adăugăm untul treptat, bătând crema în cîteva reprize. Atenție !!! Crema o batem la viteză medie cu intervale de cîteva secunde. 

Crema de cacao este gata. Putem unge tortul îndată ce am preparat crema. dacă dorim o consistență mai solidă, punem crema în frigider pentru cîteva minute, verificînd consistența ei.


Bunica recomandă