Cușma lui Guguță din clătite

Cușma lui Guguță din clătite

Cușma lui Guguță

 Vi-l prezint pe Cușma lui Guguță, un tort răcoritor din clătite cu gust acrișor de vișine. Are un gust genial, iar combinația de smântână, clătite și vișine este perfectă. Nu e nevoie să așteptăm mult pînă tortul se va înmuia. Peste o oră putem servi tortul. Deci, îl putem face înainte de a veni cineva în ospeție. Eu am folosit o rețeta de clătite pe care o avem la noi pe blog. Voi, dragi gospodine puteți alege pe cea preferată. Alegerea vă aparține. Urmăriți în continuare rețetă pas cu pas. 

Ingrediente: 15 clătite ( diametru- 28 Cm), 500 gr smântână cu un procent mare de grăsime, 200 gr frișcă de 33% grăsime+ 150 gr zahăr pudră, 200 gr zahăr pudră, 1 borcan 700 gr vișine ( s-ar putea să aveți nevoie de mai multe vișine), 1 plic zahăr vanilat.

După cum știți, acest tort se ansamblează în formă de piramidă. Eu am folosit 15 clătite și leam suprapus în formă de piramidă începînd cu 5 clătite.

Pregătim umplutura. Dacă folosim vișine în sucul lor, le scurgem sucul prin sită. 

Mai întîi modelăm rulourile ca în imaginea de mai jos. 


Pregătim crema. Batem smântâna cu zahărul pudră și zahărul vanilat pînă la o consistență solidă. Pentru exterior vom bate frișca cu cele 150 gr zahăr pudră.


Asamblăm tortul. Ungem platoul cu puțină cremă. Punem mai întîi 5 rulouri, deasupra 4, apoi 3- 2 -1. Între rulouri punem crema de smântână. Exteriorul îl ornăm cu crema de frișcă pe care o întindem cu ajutorul unui dui sau la dorință. Pentru decor eu am folosit  ciocolată trecută prin răzătoare și niște vișine proaspete.


Dăm tortul la rece pe 1 oră, după care îl putem servi.
Bunica recomandă