Desert din jeleu cu fructe

Desert din jeleu cu fructe

                                                                 Desert din jeleu cu fructe

Ingrediente: 2 sau 3 pachete de jeleu praf , apă, fructe la dorință ( banană, nectarină).

Pentru acest desert minunat vom avea nevoie de o formă din silicon sau o tavă de sticlă pentru coacere. Vom avea nevoie de 2 sau 3 pachete de jeleu praf. Ne vom conduce după rețeta jeleului de pe pachet. Eu am avut un pachet cu gust de Cola și al doilea pachet- gust de kiwi. Am dozolvat mai întîi 1 pachet de jeleu la 400 ml apă fierbinte. Am amestecat timp de 2 minute compoziția și am lăsat să se răcească. 

Între timp am pregătit fructele. Am tăiat cuburi mici doar nectarinele. Putem folosi fructe, atît cît dorim. Eu am pus 3 nectarine. Foarte mult depinde de mărimea vasului în care vom pregăti jeleul. Cînd compoziția de jeleu s-a răcit, l-am turnat în forma de silicon și am presurat deasupra nectarinele. Punem forma de silicon în frigider pentru 2 ore. La fel procedăm și cu al doilea pachet de jeleu cu gust de kiwi, doar ca aici vom pune banane tăiate cuburi mici.


Peste doua ore, turnam deasupra al doilea strat de jeleu cu gust de kiwi și deasupra banane. Punem forma în frigider pe 4 ore, după care îl putem servi. Desertul se răstoarnă pe un platou, dar înainte de aceasta o punem cîteva secunde într-un vas cu apă caldă, pentru ca să se desprindă ușor jeleul. Îl tăiem feliim după care îl putem servi. Poftă bună.

Bunica recomandă