Dulceață de gutui

Dulceață de gutui

                                                            Dulceață de gutui

Este ultima dulceață pe care gospodinele o fac la sfîrșit de toamnă. Așa cum țin mult la rețetele clasice, nu voi schimba nimic nici în această rețetă. Vreau să-i simt gustul aromat și delicat al gutuilor, căci etse incomparabil. Așa o fac de ani... Am făcut dulceață din 10 kg gutui, rețeta am să o scriu pentru 1 kg gutui gata curățati și tăiați cubulețe. Urmăriți pașii pe care i-am urmat.

Ingrediente: 1 kg gutui tăiat cubulețe, 800 gr zahăr, sucul la o jumătate lămîie opțional.

Turnăm zahărul peste cubulețele de gutui. Amestecăm și lăsăm pe o noapte să elimine sucul.


A doua zi punem gutuii la fiert, foc mic. Dacă gutuii au eliminat puțin suc, turnăm peste ei 100 ml apă și lăsăm să fiarbă timp de 10-15 min, după care oprim focul. Lăsăm gutuii să se răcească și iarăși îi punem la foc. Peste 15 min, iarăși stingem focul. A 3 oară lăsăm gutuii să fiarbă mai mult ( 30-35 min). Așadar, procedura o repetăm de 3 ori. Închidem gutuii în borcane strîns ermetic. 








Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește