Dulceață de trandafir

Dulceață de trandafir

                                                           Dulceață din trandafir

Dulceața din trandafir este cea mai parfumata si mai delicata dulceata.Anul acesta avem roada bogata de trandafiri,deaceea tocmai acum e momentul sa ne umplem borcanele, pentru ca mai apoi sa savuram din parfumul deliciilor pregatite cu ea.De obicei,o pregatesc doar amestecata cu zahar,dar asa cum ploile ne dau bataie de cap,trandafirii sunt prea imbibati cu apa pentru a obtine un rezultat bun.Asadar,am hotarit sa o fac in alt mod.

Ingrediente:500 gr.petale de trandafir,500 gr.zahar,sucul de la 1 lamaie mare.

Mod de preparare :Sub getul cu apa rece clatim fiecare floare si le punem cu coronita in jos pe un servetel uscat sa se usuce putin.Desprindem petalele de pe floare si le punem intr-un vas care nu lipeste.

Stoarcem lamaia peste petale , punem zaharul si,cu mina,strivim petalele.Lasam petalele pe 1 -2 ora sa sloboada sucul lor,dupa care le punem la fiert.

Fierbem dulceata 25-30 min.pina incepe a se lega.Nu ne indepartam pe mult timp de aragaz,caci trebuie sa amestecam dulceata.Dulceata gata o punem in borcane curate si o inchidem ermetic sau o pastram in frigider.
Pofta buna!!!