Dulceață din pepene verde

Dulceață din pepene verde

                                                    Dulceață de pepene verde

Pepenele verde este fructul-vedetă al verii care ne potoleşte setea şi ne încântă  papilele gustative cu prospețimea și gustul lui dulce. Multe gospodine prepară din acest fruct şi o dulceata delicioasă. Stiu, îmi veți spune că coaja conține E-uri și alte chimicale, dar prepar dulceața doar din pepenii din grădina mea, grădina rudelor de la țară sau de la gospodari de incredere. Si ca sa fim mai reali....care legume de pe piata in prezent este fara chimicale? O prepar simplu, fără mult efort și chiar este foarte delicioasă. O folosim pentru clătite, bline, checuri și alte deserturi. Urmăriți etapele de preparare.

Ingrediente: coajă de pepene verde 1 kg, 500 gr.zahăr, 1 lamâie medie.

 Atunci cînd consumăm pepenele verde și avem în plan să preparăm dulceață, nu înlăturăm partea roșie, ci o lăsăm puțin. Deci, decojim pepenele cu un cuțit ascuțit și îl tăiem cuburi mici.

Punem bucățile de pepene într-un vas, peste care presurăm zahărul. Amestecăm  bucățile de pepene cu zahărul.

Lăsăm pe masă vasul pe cîteva ore pîna cînd zahărul se topește și pepenele elimine mult suc. Bucățile de pepene trebuie să plutească în suc.

Punem dulceața la fiert,la foc mic pe 30 min. Stingem focul, lăsăm să se răcească 30 min. și punem dulceața iarăși la foc. Peste 15-20 min. de la a doua fierbere stoarcem lamâia și lăsăm să fiarbă pînă dulceața se încheagă. Dulceața de pepeni o puteți pune în borcanul sterilizat din timp și închis ermetic cu capac pentru a o folosi la iarnă.

Poftă bună și spor la treaba, dragile mele!!!


Bunica recomandă