Jeleu de piersici, vișine și coacăză roșie

Jeleu de fructe

                                                                                                 Jeleu din fructe

Ingrediente: 1 plic de jelatină Dr.Oetker, 200 ml suc de piersici din borcan, cîteva felii de piersici, 150 gr vișine și coacăză congelate, 100 gr zahăr, 200 ml apă.

Etape: jelatina o muiem în 100 ml apă rece pe 10 min. Peste 10 min o încălzim la aburi, amestecăm să se dezolve.Punem sucul de piersici la foc. Cînd sucul este cald spre fierbinte adăugăm jumătate din jelatina pregatita. O parte din jeleu îl turnăm în vasul pregatit.Îl punem în frigider să se inchege. Așezăm fructele la dorință și turnăm restul lichidului.

 100 gr coacăză, vișine se pun la fiert în 200 ml apă. Adăugăm zahărul și cînd sucul începe a fierbe, stingem focul. Punem pe 5 min.capacul.Scoatem fructele din compot,le punem într-un tifon, le strivim și le stoarcem. Adăugăm restul de jelatină + sucul stors. Repetăm procedura ca și cu sucul galben. Fructe  se pun la dorință.

Punem jeleul la închegat pe o oră în frigider.Si....

Poftă bună!!!