Jeleu de piersici, vișine și coacăză roșie

Jeleu de fructe

   Jeleu din fructe

Ingrediente:

  1. 1 plic de jelatină Dr.Oetker
  2. 200 ml suc de piersici din borcan
  3. Cîteva felii de piersici
  4. 150 gr vișine și coacăză congelate
  5. 100 gr zahăr, 200 ml apă.


Etape:

Jelatina o muiem în 100 ml apă rece pe 10 min. Peste 10 min o încălzim la aburi, amestecăm să se dezolve.Punem sucul de piersici la foc. Cînd sucul este cald spre fierbinte adăugăm jumătate din jelatina pregatita. O parte din jeleu îl turnăm în vasul pregatit.Îl punem în frigider să se inchege. Așezăm fructele la dorință și turnăm restul lichidului.



 100 gr coacăză, vișinele se pun la fiert în 200 ml apă. Adăugăm zahărul și cînd sucul începe a fierbe, stingem focul. Punem pe 5 min.capacul.Scoatem fructele din compot,le punem într-un tifon, le strivim și le stoarcem. Adăugăm restul de jelatină + sucul stors. Repetăm procedura ca și cu sucul galben. Fructe  se pun la dorință.



Punem jeleul la închegat pe o oră în frigider. Poftă bună!!! 





Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește