Lichior de nectarine și piersici

Lichior de nectarine și piersici

                                                                    Lichior de nectarine și piersici

Ingrediente: : 2 kg nectarine+ piersici, 1,5 l alcool - rachiu de fructe, vodcă( 40%), 1 l apă nefiartă rece, 500 gr zahăr. 

La un borcan de 3 litri, vom avea nevoie de 2 kg de piersici și nectarine ( depinde de mărimea fructelor, atît cît vor încăpea în borcan). Le vom spăla, le vom tăia bucăți mici și le vom pune în borcan.


Peste ele vom presura zahărul. Vom agita borcanul. Le vom lăsa la macerat pentru 3-4 zile la temperatura camerei.

Peste 3-4 zile, dăugăm alcoolul și apa. Dacă doriți ca concentrația de alcool să fie mai mare, puteți adăuga doar 500 ml apă. Amestecăm compoziția cu o lingură.

Lichiorul este gata pentru a fi servit. Se păstrază la temperatura camerei , în loc întunecos cîteva luni.






Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește