Lichior din căpșune

Lichior din căpșune

                                                                    Lichior de căpșune

Cînd vine vara și avem abundență de fructe de sezon, neapărat îmi fac timp să pregătesc lichior aromat de căpșune. Oaspeții vor fi mereu încîntați de gustul și aroma acestei băuturi. Pot spune că este băutură mai mult pentru doamne, cu o nuanță de căpșune aromate și gust gingaș și rafinat de dulce-acrișor. Le putem face cadou și celor dragi sau ne putem surprinde prietenii la o sărbătoare. Consumat într-un mod echilibrat, nu este dăunător sănătății. Este interzis persoanelor sub vîrsta de 18 ani.

Ingrediente: : 2 kg căpșune, 1,5 l alcool - rachiu de fructe, vodcă( 40%), 1 l apă nefiartă rece, 500 gr zahăr. 

La un borcan de 3 litri, vom avea nevoie de 2 kg de căpșune ( depinde de mărimea căpșunelor, atît cît vor încăpea în borcan). Le vom spăla și le vom pune în borcan. Peste ele vom presura zahărul. Vom agita borcanul. Le vom lăsa la macerat pentru 3-4 zile la temperatura camerei.

Peste 3-4 zile, dăugăm alcoolul și apa. Dacă doriți ca concentrația de alcool să fie mai mare, puteți adăuga doar 500 ml apă. Amestecăm compoziția cu o lingură. Lichiorul este gata pentru a fi servit. Se păstrază la temperatura camerei , în loc întunecos.

Fructele din lichior pot fi consumate pentru deserturi. Căpșunele sunt foarte gustoase și aromate.Bunica recomandă