Marmeladă de căpșune

Marmeladă de căpșune

                                                           Marmeladă de căpșune

Atit de gustoasa si aromata , marmelada de capsune se face foarte repede si nu necesita mare efort.Anume asa imi place sa o fac...sa o pot usor taia cu cutitul,sa fie aprinsa la culoare si totodata sa nu stau mult timp linga aragaz,caci caldurile de afara ne dau bataie de cap.Usor o putem folosi ca umplutura pentru cornulete,pentru rulade si chiar unsa pe o bucata de pinica cu unt ..Mmmm,gustul copilariei...


Ingrediente : Capsuni,zahar,lamaie.Straniu , ca din start nu va scriu o reteta concreta,dar o sa va explic acus de ce? Eu nu cintaresc capsunule cu cintarul,ci cu paharul sau un vas mic ,deaceea marmelada mea nu e exagerat de dulce si totodata se inchiaga foarte repede.

Capsunele ingrijite si bine spalate le strivim cu ajutorul blenderului.

A venit si momentul proportiei fixse - capsuni /zahar .Luam un pahar sau vas si turnam in el capsunile strivite bine,bine si turnam capsunile intr-un vas care nu lipeste.Fixam cite pahare de capsuni am turnat in vas si turnam peste capsuni exact atitea pahare de zahar.Amestecam bine si imediat punem vasul la foc.

Pina incepe a fierbe capsunile , amestecam incontinuu.Nu ne departam prea tare de aragaz,deoarece riscam sa,,fuga"marmelada din vas.Totul se fierbe la foc mic.Eu am fiert-o 30 - 35 min.de la inceputul fierberii(capsuna a fost adunata pe timp uscar)Intelegem ca marmelada este gata atunci,cind ridicam lingura si marmelada se prelinge si nu cade stropi.Inainte de a stinge focul (1,2 min) stoarcem in marmelada sucul unei lamai ca sa obtinem o culoare aprinsa a marmeladei si ca sa nu fie prea dulce.Marmelada o inchidem ermetic in borcane sterilizate din timp impreuna cu capacele.

Dupa ce am inchis borcanele le acoperim si lasam sa stee pina a doua zi,dupa care le punem la rece.Am deschis un borcan,ca sa va arat cit de reusita si frumoasa este in sectiune.

Pofta buna..Sper sa va placa reteta mea !Bunica recomandă