Marmeladă de căpșune

Marmeladă de căpșune

                                                           Marmeladă de căpșune

Atit de gustoasa si aromata , marmelada de capsune se face foarte repede si nu necesita mare efort.Anume asa imi place sa o fac...sa o pot usor taia cu cutitul,sa fie aprinsa la culoare si totodata sa nu stau mult timp linga aragaz,caci caldurile de afara ne dau bataie de cap.Usor o putem folosi ca umplutura pentru cornulete,pentru rulade si chiar unsa pe o bucata de pinica cu unt ..Mmmm,gustul copilariei...


Ingrediente : Capsuni,zahar,lamaie.Straniu , ca din start nu va scriu o reteta concreta,dar o sa va explic acus de ce? Eu nu cintaresc capsunule cu cintarul,ci cu paharul sau un vas mic ,deaceea marmelada mea nu e exagerat de dulce si totodata se inchiaga foarte repede.

Capsunele ingrijite si bine spalate le strivim cu ajutorul blenderului.

A venit si momentul proportiei fixse - capsuni /zahar .Luam un pahar sau vas si turnam in el capsunile strivite bine,bine si turnam capsunile intr-un vas care nu lipeste.Fixam cite pahare de capsuni am turnat in vas si turnam peste capsuni exact atitea pahare de zahar.Amestecam bine si imediat punem vasul la foc.

Pina incepe a fierbe capsunile , amestecam incontinuu.Nu ne departam prea tare de aragaz,deoarece riscam sa,,fuga"marmelada din vas.Totul se fierbe la foc mic.Eu am fiert-o 30 - 35 min.de la inceputul fierberii(capsuna a fost adunata pe timp uscar)Intelegem ca marmelada este gata atunci,cind ridicam lingura si marmelada se prelinge si nu cade stropi.Inainte de a stinge focul (1,2 min) stoarcem in marmelada sucul unei lamai ca sa obtinem o culoare aprinsa a marmeladei si ca sa nu fie prea dulce.Marmelada o inchidem ermetic in borcane sterilizate din timp impreuna cu capacele.

Dupa ce am inchis borcanele le acoperim si lasam sa stee pina a doua zi,dupa care le punem la rece.Am deschis un borcan,ca sa va arat cit de reusita si frumoasa este in sectiune.

Pofta buna..Sper sa va placa reteta mea !Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește