Mere coapte în aluat

Mere coapte în aluat

                                                            Mere coapte în aluat

Și fiindcă aveam multe mere în ladă, m-am gîndit să le folosesc într-un mod deosebit și gustos. Nu aveam chef să pregătesc aluatul, și nici dispoziție, așa că mi-a venit o idee rapidă de preparare a acestor mere. Am mers fuguța la market-ul din apropiere și am cumpărat aluat foietaj congelat. L-am lăsat pe masă să se dezghețe. Între timp am pregătit merele. Este necesar ca merele să fie cărnoase, tari, pentru că astfel își vor păstra forma în timpul coacerii. Mi-au ieșit niște mere foarte gustoase. În continuare urmăriți modul de preparare.

Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj congelat ( 500 gr), 6-7 mere, vreo 150 gr zahăr, 50 gr ciocolată neagră, 1 ou.

Așa cum am menționat în introducerea rețetei, am lăsat ca aluatul să aibă temperatura camerei. L-am întins pe suprafața merei. Nu am folosit făină.

Am pregătit merele. Le-am decojit. Este necesar ca să-i scoateți cotorul cu ajutorul unui cuțit sau cu o sculă. Eu le-am lasat cu tot cu cotor.

Am presurat zahărul pe o farurie și am tăvălit merele prin el.

Am tăiat aluatul fîșii. Fiecare fîșie o căcelim puțin cu citorul. Luăm o fîșie cu mîna, iar cu celalată mînă ținem mărul. Începînd cu partea de jos, rotim fîșia în jurul mărului. La fel procedăm cu toate merele. Din aluatul rămas modelăm cu cuțitul frunzele. Le lipim de mărul modelat.

Punem merele modelate pe o tavă tapetată cu hîrtie. Punem pe măr cîte un pătrățel de ciocolată. Ungem merele cu oul bătut bine și le punem în cuptorul supraîncălzit la 180C, timp de 25-30 min ( depinde de cuptor, s-ar putea și mai mult).

Merele se servesc calde, presurate cu zahăr pudră sau stropite cu miere. Poftă bună!!!Bunica recomandă