Miedovic ( Tort din miere)

Miedovic ( Tort din miere)

                                                Miedovic

Pot sa spun că e cel mai fin și aerat Miadovic sau tort din miere. Foile nu necesită însiropare, întrucît sunt moi chiar și după ce le scoatem din cuptor. Foile se coc în cuptor doar pe o parte timp de doar 3 minute. Are o culoare aurie de miere și este foarte delicios. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente foi: 2 ouă, 150 gr zahăr, 90 gr miere, 100 gr unt, 1,5 linguriță bicarbonat de sodiu, un praf de sare, 450 gr făină.

Pentru început vom amesteca într-un vas din sticlă ouăle, zahărul și mierea. 


Punem vasul pe o cratiță pe baie de aburi. Am pus aici untul cuburi. Am amestecat încontinuu amestecul pînă la dizolvarea completă a zahărului și pînă la topirea untului. 


Am lăsat amestecul pe baie de aburi înca vreo 5 minute. Am luat vasul de pe cratiță și am pus bicarbonatul de sodiu. Am amestecat și am adăugat treptat făina. Vom modela o cocă de aluat moale care se va lipi de mâini. Nu vă mirați!!! Aluatul trebuie să se lipească de mâini. Coca de aluat o punem în peliculă alimentară și o punem în congelator pe 40 min sau în frigider pe 2-3 ore. După ce scoatem aluatul din congelator, vom observa că deja nu mai are o consistență lipicioasă, ci este solid. 


Divizăm aluatul în 10 bile.

Fiecare bilă o întindem cu citorul pe o bucată de hîrtie de copt de mărimea 18 cm. Facem forma rotundă cu ajutorul unei farfurii. Cu furculița găurim foaia.

Le coacem în cuptorul supraîncălzit la 180C doar pe o parte. Avem grijă ca foile să nu ardă, întrucît se coc repede. Marginile rămase le coacem pentru a decora tortul.

Pentru cremă vom avea nevoie de 1,200 gr smîntînă ( 25-30% grăsime)+ 300 gr zahăr pudră+ 1 pachet zahăr vanilat. Amestecăm cu telul vreo 3-4 minute. Încorporăm tortul. Tortul îl lăsăm la rece pe 6-8 ore, după care îl putem servi. Poftă bună.



Bunica recomandă


Tort Evreiesc
Tort Evreiesc

Citește
Tort cu blat din albușuri și cremă de smîntînă
Tort cu blat din albușuri și cremă de smîntînă

Folosim albușurile rămase în prepararea unui tort simplu, dar foarte gustos. Rețetă pentru gospodinele începătoare.

Citește
Tort Lapte de pasăre
Tort Lapte de pasăre

Un desert ce se topește în gură...

Citește
Tort simplu de casă
Tort simplu de casă

Cel mai simplu tort cu cele mai simple ingrediente.

Citește
Mere coapte în aluat
Mere coapte în aluat

Cele mai gustoase mere coapte în aluat...

Citește
Prăjitură din lavaș, brânză și mere
Prăjitură din lavaș, brânză și mere

Prăjitură rapidă din lavaș, multe mere și brânză dulce. Un deliciu adevărat...

Citește
Tort delicios din biscuiți
Tort delicios din biscuiți

Tort din biscuiți... Nici n-ai spune că nu este făcut din foi...

Citește
Tort din biscuiți
Tort din biscuiți

Rapid, gustos și fără efort...

Citește
Tort Ecler cu foi subțiri
Tort Ecler cu foi subțiri

Gust delicat, gingaș și seducător... O felie nu va fi deajuns să-i savurați gustul...

Citește
Ruladă dulce cu cremă de unt
Ruladă dulce cu cremă de unt

Simplu, fin și gustos...

Citește
Desert din jeleu cu fructe
Desert din jeleu cu fructe

Desert răcoritor pe timpul călduros...

Citește
Tort Poveste
Tort Poveste

Tortul tinereței noastre...

Citește