Miedovic ( Tort din miere)

Miedovic ( Tort din miere)

                                                Miedovic

Pot sa spun că e cel mai fin și aerat Miedovic sau tort din miere. Foile nu necesită însiropare, întrucât sunt moi chiar și după ce le scoatem din cuptor. Foile se coc în cuptor doar pe o parte timp de doar 3 minute. Are o culoare aurie de miere și este foarte delicios. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente foi: 2 ouă, 150 gr zahăr, 90 gr miere, 100 gr unt, 1,5 linguriță bicarbonat de sodiu, un praf de sare, 450 gr făină.

Pentru început vom amesteca într-un vas ouăle, zahărul și mierea. 


Punem vasul pe o cratiță pe baie de aburi. Am pus aici untul cuburi. Am amestecat încontinuu amestecul până la dizolvarea completă a zahărului și pănă la topirea untului. 


Am lăsat amestecul pe baie de aburi înca 5 minute. Am luat vasul de pe cratiță și am pus bicarbonatul de sodiu. Am amestecat și am adăugat treptat făina. Vom modela o cocă de aluat moale care se va lipi de mâini. Nu vă mirați!!! Aluatul trebuie să se lipească de mâini. Coca de aluat o punem în peliculă alimentară și o punem în congelator pe 40 min. sau în frigider pe 2-3 ore. După ce scoatem aluatul din congelator, vom observa că deja nu mai are o consistență lipicioasă, ci este solid și neted.


Divizăm aluatul în 10 bile.

Fiecare bilă o întindem cu citorul pe o bucată de hîrtie de copt de mărimea 18 cm. Facem forma rotundă cu ajutorul unei farfurii. Cu furculița găurim foaia.

Le coacem în cuptorul supraîncălzit la 180C doar pe o parte. Avem grijă ca foile să nu ardă, întrucât se coc repede. Marginile rămase le coacem pentru a decora tortul.

Pentru cremă vom avea nevoie de 1,200 gr smântână ( 25-30% grăsime)+ 300 gr. zahăr pudră+ 1 pachet zahăr vanilat. Amestecăm cu telul 3-4 minute. Încorporăm tortul. Tortul îl lăsăm la rece pe 6-8 ore, după care îl putem servi. Poftă bună.Bunica recomandă