Miere artificială

Miere artificială

Miere artificială

Nu tot timpul avem posibilitate să mergem la magazin după cumpărături,deaceea am găsit o alternativă pentru mierea artificială ,pe care o putem folosi doar pentru copturi.Se face uşor,fără mare efort, ingrediente simple şi accesibile .Important este doar să nu exagerăm cu fierberea,ţinînd cont de unele detalii pentru a avea rezultatul dorit.

Ingrediente:O cană (de 200 gr.)de floare(tei,păpădie,salcîm etc.)Putem să le combinăm sau să le folosim aparte),500 ml.apă,400 gr.zahăr,sucul de la o lămâie.

Mod de preparare:Florile de tei le spălăm şi le punem intr-un borcan de sticlă curat.Adăugăm cîteva felii de lămâie.Apa clocotită o turnăm în borcan peste flori şi punem capacul.Acoperim borcanul cu un prosop gros şi lăsăm să stee acoperit pînă se răceste.


Strecurăm lichidul.

Punem lichidul intr-un vas care nu lipeşte şi adăugăm zahărul.Amestecăm.


Punem vasul pe foc şi amestecăm incontinuu timp de 10-15 min.pînă mierea incepe a se lega.Mierea trebuie să fie tare lichidă,deoarece cînd se răceşte ea se ingoaşă.Nu exagerăm cu fierberea.

Ridicăm vasul de pe aragaz şi stoarcem lămâia rămasă.Amestecăm.Mierea e gata şi o putem folosi pentru copt.Se păstrează la t.camerei.


Bunica recomandă