Miere artificială

Miere artificială

Miere artificială

Nu tot timpul avem posibilitate să mergem la magazin după cumpărături,deaceea am găsit o alternativă pentru mierea artificială ,pe care o putem folosi doar pentru copturi.Se face uşor,fără mare efort, ingrediente simple şi accesibile .Important este doar să nu exagerăm cu fierberea,ţinînd cont de unele detalii pentru a avea rezultatul dorit.

Ingrediente:O cană (de 200 gr.)de floare(tei,păpădie,salcîm etc.)Putem să le combinăm sau să le folosim aparte),500 ml.apă,400 gr.zahăr,sucul de la o lămâie.

Mod de preparare:Florile de tei le spălăm şi le punem intr-un borcan de sticlă curat.Adăugăm cîteva felii de lămâie.Apa clocotită o turnăm în borcan peste flori şi punem capacul.Acoperim borcanul cu un prosop gros şi lăsăm să stee acoperit pînă se răceste.


Strecurăm lichidul.

Punem lichidul intr-un vas care nu lipeşte şi adăugăm zahărul.Amestecăm.


Punem vasul pe foc şi amestecăm incontinuu timp de 10-15 min.pînă mierea incepe a se lega.Mierea trebuie să fie tare lichidă,deoarece cînd se răceşte ea se ingoaşă.Nu exagerăm cu fierberea.

Ridicăm vasul de pe aragaz şi stoarcem lămâia rămasă.Amestecăm.Mierea e gata şi o putem folosi pentru copt.Se păstrează la t.camerei.


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește