Mini cheesecakes

Mini cheesecaces

                                                                          Mini cheesecakes

Ingrediente: 150 gr biscuiți, 60 gr unt.

Ingrediente umplutură :300 gr brînză, 100 gr zahăr, 2 ouă, 2 linguri zahăr vanilat, 170 gr smîntînă, 2 linguri făină.

Ingrediente glazură : 50 gr ciocolată albă, 25 gr lapte, 25 gr unt.

Vom pregăti mai întîi tava pentru mini cheesecake-uri. Fiecare secțiune o vom tapeta cu coșulețe speciale. Vom topi untul. Vom da prin blender biscuiții, îi vom mărunți bine. Biscuiții fărîmițați îi vom pune într-un vas, iar deasupra vom turna untul topit. Vom amesteca. Vom  pune cîte ( 1,5 linguri) o lingură în fiecare coșuleț biscuiții fărîmițați.


Vom face umplutura. Într-un vas vom amesteca cu mixerul brînza cu zahărul, pînă va obține o cremă consistentă.

Adăugăm ouăle cîte unul. Amestecăm bine.


Adăugăm zahărul vanilat și făina.Amestecăm.

La sfărșit adăugăm smîntîna.

Punem cu o lingură umplutura, nu umplet coșul pînă la margini.

Dăm cheesecake-urile în cuptor pe 15- 20 min la 180C. După ce scoatem cheesecake-urile din cuptor ,le lăsăm să se răcească. Între timp pregătim glazura. Punem ciocolata într-un vas pe baie de aburi. Adăugăm untul și laptele. Amestecăm bine pînă nu obținem o glazură omogenă. La fel putem proceda și cu glazura de ciocolată neagră.

Cu ajutorul unei lingurițe turnăm glazura pe fiecare cheesecake. Decorăm cheesecake-urile la dorință. le punem la rece pe 30 min, după care le putem servi. 


Poftă bună.