Mini-Gogoşi însiropate

Mini- Gogoşi însiropate

                                                                                Mini- Gogoşi

Ingrediente: 50 ml lapte, 3 ouă, 1 linguriță drojdie uscată, 2 linguri zahăr, 0,3 linguriță sare, 300 gr făină, 1 linguriţă zahăr vanat. Pentru sirop avem nevoie de 100 ml apă şi 150 gr zahăr. Punem la fiert apa, după care adaugăm zahărul. Siropul fierbe pîna se îngroaşă. Lasăm să se racească.

Se amestecă toate ingredientele. Dacă aluatul se lipește de mîni, mai adăugăm puțină făină. Lăsăm aluatul să se odihnească 20 min.

Peste 20 min, întindem aluatul cu citorul și cu făina. Întindem o turtă mare. Facem forma biluțelor cu ajutorul unui capac mic de sticlă sau cu un dui pentru cremă.

Turnam într- un ceaun mic ulei (200- 300 ml). După ce uleiul s-a înfierbântat, punem biluțele. Dacă nu încap toate, le prăjim pe rînd. Cu aluatul rămas, mai facem o turtă. Bilele se prăjesc doar citeva secunde la foc mediu. Pe parcurs, avem grijă să le amestecăm.

După biluțele s-au prăjit, le punem pe un șervețel de hîrtie într-un vas. 

Turnam siropul sau mierea deasupra şi le amestecam cu o lingură.

Poftă bună!!!




Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește