Napoleon cu cacao și vișine

Napoleon cu cacao și vișine

Napoleon

Rețetă:


 1. 100 gr apa
 2. 2 ouă
 3. 1 linguriță sare
 4. 1 lingura oțet
 5. 200 gr unt sau margarină
 6. 5 linguri cacao
 7. făina cît cuprinde, vișine.

Amestecăm bine ingredientele ( înafară de margarină ). Framîntăm aluatul pînă obținem o cocă netedă.Îl întindem de grosimea 2 mlm. Untul îl împărțim în 3 părți și cu una din ele ungem turta întinsă.Turta unsa cu o parte din margarina o împăturim în 3 părți, o înfășurăm în pelicula alimentară și o punem in frigider pe o ora.
Procedura cu margarina o repetăm de 3 ori. Înainte de a aplica următoarea parte a margarinei, aluatul scos din frigider îl întindem de fiecare dată, îl ungem iarăşi cu margarină şi iaraşi îl punem la rece pe 1 ora. Peste 3 ore aluatul este gata pentru a-l coace. Foaia scoasă din frigider o întindem subțire (1 mlm) și îi dăm forma dorită. 

Timp -coacere a foii este de 25-30 minute, 170-180 grade. Nu atingem foile în timpul coacerii.Crema:


 1. 1 litru lapte 
 2. 6 gălbenușuri de ouă
 3. 6 linguri pline cu faină de grîu
 4. 5 linguri de cacao
 5. 90 gr ciocolată neagr
 6. 1 pahar (250 gr) zahar
 7. 200 gr. unt
 8. 1 plic zahar vanilat.

ETAPE: Din 1 litru de lapte luam 1 pahar și amestecăm cu făina și cacao (cîte puțin). Galbenușurile le batem cu zaharul. Restul laptelui (750 ml) îl punem in ceaun la fiert. Cînd laptele e călduț, adăugăm compoziția (lapte+faina+ cacao) cîte puțin si continuam sa mestecam. Cind compoziția începe a se ingroșa ,adăugăm și gălbenușurile batute,zaharul vanilat. Cînd începe compoziția a fierbe, adăugăm ciocolata și untul de temperatura camerei, amestecînd mai forțat ,încontinuu și stingem focul.Ridicăm ceaunul de pe foc, lăsăm 2 minute să se răcorească și direct pe crema punem pelicula alimentară. Lăsăm crema să se răcească. Crema răcită bine o aplicăm pe prima foaie doar deasupra. Urmatoarele foi le ungem și pe partea de jos. Între straturi punem vișine.Tortul gata uns, îl punem la rece in frigider pentru 12 ore ca să se înmoaie și mai apoi îl putem servi.Poftă bună...

Bunica recomandă