Pastă de zahăr

Pastă de zahăr

                                                                    Pastă de zahăr

Ingrediente: 200 gr marshmallow alb, 200 gr amidon de cartofi, 200 gr zahăr pudră.

Pentru a modela pasta de zahăr, vom avea nevoie de un castron pe care îl vom unge cu ulei pentru a nu permite acestor bezele moi să se lipească  tare de pereții vasului. Vom pune marshmallow în castron și le vom topi la baie de aburi. Va trebui să avem răbdare, să amestecăm permanent aceste dulciuri (aproximativ 20 min). Dacă dorim să-i oferim culoare, adăugăm la această etapă cîteva picături de colorant.




Între timp, pe o farfurie vom amesteca zahărul pudră cu amidonul.

Punem în altă farfurie sau pe masă doar jumătate din compoziția de zahăr pudră. După ce marshmallow s-a omogenizat complet, îl adăugăm în compoziția de amidon+ zahăr pudră și cu mîna sau cu o spatulă începem să modelăm coca de pastă. E posibil ca să nu avem nevoie de toată compoziția de zahăr. Deeaceea, vom adăuga cîte puțin, atît cît va fi necesar.



Vom modela cocă de pastă. Se va asemăna cu plastilina, flexibilă și moale.

Pasta de zahăr este gata. Putem modela figurine, îl putem folosi ca fondant pentru torturi sau putem modela chiar flori.