Prăjitură din lavaș, brânză și mere

Prăjitură din lavaș, brânză și mere

                                                            Prăjtură din lavaș 

Deși îmi place mult sa petrec timpul în bucătărie, recunosc, sunt zile cînd vreau sa evadez puțin din ea. În acele zile mă gîndesc ce aș putea pregăti ceva rapid, simplu și totodată gustos. Avînd la îndămînă lavaș, am improvizat repede ceva gustos. M-am uitat ce mai am în frigider și am pus ingredientele pe masa de lucru. Nu este nevoie să te joci cu aluatul, ai nevoie doar de lavaș, brânză și mere, multe mere. Am obținut o prăjitura de te lingi pe degete. Este foarte moale, aromata și suculentă, iar merele îi oferă un gust acrișor- dulciu. Un gust mega- delicios. Este perfecta atît pentru dejun cît și ca desert. Urmăriți în continuare ingredientele și etapele de preparare.

Ingrediente: 1 pachet de lavaș din comerț, 500 gr brânză+ 3 linguri de zahăr+ 2 ouă+ 100 gr stafide la dorintă+ 1 pachet zahăr vanilat, 1 kg mere+ 3 linguri zahăr+ 70 gr unt, 150 gr smîntînă.

Pregătim mai întîi merele. Le spălăm, le decojim și le tăiem cuburi mici. Într-o tigaie punem untul să se topească. Cînd untul s-a topit, adăugăm cele 3 linguri de zahăr și amestecăm bine. Adăugăm merele, amestecăm compoziția și punem capacul. Marele în așa fel se caramelizează, însă vor fi moi. Le lăsăm la foc mic aproximativ 7 minute.Așa cum am menționat, vom avea nevoie de un pachet de lavaș ce include două foi de lavaș mari.

Pregătim umplutura din brânză. Într-un vas, amestecăm brânza, zaharul , stafidele, ouăle și zahărul vanilat.

Întindem foaia de lavas pe masa de lucru și o ungem cu smîntînă.

Punem jumătate din umplutură. Rulăm. Rulada o tăiem cuburi. La fel procedăm și cu a doua foaie.


Aranjăm bucățile de lavaș umplut într-o tavă unsă cu ulei. Ungem suprafața cu smîntînă.

Punem deasupra cu o lingura merele.

Dam tava în cuptorul supraîncălzit la 180C, timp de 30 min. Se servește caldă.


Bunica recomandă