Ruladă din albuș de ou și cremă de smîntînă

Ruladă din albuș de ou și cremă de smîntînă

                                              Ruladă din albuș de ou și cremă de smîntînă

S-au adunat multe albușuri de ou în frigider și am hotărît să le folosesc. Inițial mă gîndeam să coc renumitul tort ,,Kievschii", folosind rețeta lui clasică, dar planurile s-au schimbat din cauza că am dorit să am în colecția mea de rețete una nouă, proprie... Rezultatul este unul peste așteptările mele și prima reacție a celor care au savurat din ea a fos: ,,Waw...dar e făcută de tine sau cumparat? Atît de buna și molcuță esteeee!". Așadar, urmăriți etapele și ingredientele folosite !

Ingrediente: 230 gr.albuș de ou, 250 gr.zahăr, 150 gr.miez de nuci (opțional), 2 linguri făină, 2 linguri de amidon de cartofi sau porumb, 1 plic zahăr vanilat.

Crema: 300 gr.smîntînă de 25% grăsime, 100 gr.zahăr pudră, 1 linguriță de zahar vanilat, 2,3 linguri de coacază roșie cu zahăr (deci este vorba de dulceață proaspătă de coacăză cu zahăr care o păstrez în frigider pentru sezonul rece).

Primul lucru pe care îl facem: batem albușurile cu zahărul și zahărul vanilat (7-10 min) pînă obținem o bezea lucioasă și solidă. Făina o amestecăm cu amidonul și o cernem într-un vas aparte. Cîte puțin, cu o spatulă, o incorporăm în albușurile bătute. Facem acest lucru atent, amestecînd compoziția de jos în sus.După ce ne asigurăm că făina e incorporată uniform adăugăm miezul de nuci .


Tapetăm tava  cu hîrtie de copt și punem compoziția la copt pe 20 min., la 180C, dupa care micșorăm focul pînă la 120C si mai lăsăm foaia încă pe 10-15 min. Fiecare gospodină îți cunoaște cuptorul și puteți ajusta t. cum stiți D-voastra ca ar fi bine. Zic așa, deoarece multe dintre noi nu avem un cuptor gradat.

Dupa ce scoatem blatul copt din cuptor punem peste el o bucată de hîrtie de aceeași mărime ca cea așternută în tavă și întoarcem tava cu partea de jos în sus. Desprindem hîrtia de copt și lăsăm blatul să se răcească, dar nu pînă a fi rece (sa fie calduț).

Pregătim crema: batem smîntîna cu zahărul și zahărul vanilat pînă crema devine consistentă și adăugăm coacăza. Amestecăm . În loc de dulceață putem adăuga doar fructe ( capșuni, vișine, zmeură).

O punem peste blatul copt și o întindem subțire .

Apucăm de marginea blatului împreună cu hîrtia pe care sta și rulăm usor. Cu mâna presăm ușor, de jur -imprejur,rulada pina ce o vedem cu o forma rotinda,frumoasa si o punem pe 1 ora in frigider.Dupa 1 ora o ornam. Eu am presurat-o cu zahar pudra si cacao. A fost suficient de reușită ornarea, luînd în considerație faptul că rulada este pufoasă, molcuța și cu cremă în interior.



Poftă bună, dragi gospodine și succese..❤❤❤


Bunica recomandă


Tort Evreiesc
Tort Evreiesc

Citește
Tort cu blat din albușuri și cremă de smîntînă
Tort cu blat din albușuri și cremă de smîntînă

Folosim albușurile rămase în prepararea unui tort simplu, dar foarte gustos. Rețetă pentru gospodinele începătoare.

Citește
Tort Lapte de pasăre
Tort Lapte de pasăre

Un desert ce se topește în gură...

Citește
Tort simplu de casă
Tort simplu de casă

Cel mai simplu tort cu cele mai simple ingrediente.

Citește
Mere coapte în aluat
Mere coapte în aluat

Cele mai gustoase mere coapte în aluat...

Citește
Prăjitură din lavaș, brânză și mere
Prăjitură din lavaș, brânză și mere

Prăjitură rapidă din lavaș, multe mere și brânză dulce. Un deliciu adevărat...

Citește
Tort delicios din biscuiți
Tort delicios din biscuiți

Tort din biscuiți... Nici n-ai spune că nu este făcut din foi...

Citește
Tort din biscuiți
Tort din biscuiți

Rapid, gustos și fără efort...

Citește
Tort Ecler cu foi subțiri
Tort Ecler cu foi subțiri

Gust delicat, gingaș și seducător... O felie nu va fi deajuns să-i savurați gustul...

Citește
Ruladă dulce cu cremă de unt
Ruladă dulce cu cremă de unt

Simplu, fin și gustos...

Citește
Desert din jeleu cu fructe
Desert din jeleu cu fructe

Desert răcoritor pe timpul călduros...

Citește
Tort Poveste
Tort Poveste

Tortul tinereței noastre...

Citește