Ruladă din albuș de ou și cremă de smîntînă

Ruladă din albuș de ou și cremă de smîntînă

                                              Ruladă din albuș de ou și cremă de smîntînă

S-au adunat multe albușuri de ou în frigider și am hotărît să le folosesc. Inițial mă gîndeam să coc renumitul tort ,,Kievschii", folosind rețeta lui clasică, dar planurile s-au schimbat din cauza că am dorit să am în colecția mea de rețete una nouă, proprie... Rezultatul este unul peste așteptările mele și prima reacție a celor care au savurat din ea a fos: ,,Waw...dar e făcută de tine sau cumparat? Atît de buna și molcuță esteeee!". Așadar, urmăriți etapele și ingredientele folosite !

Ingrediente: 230 gr.albuș de ou, 250 gr.zahăr, 150 gr.miez de nuci (opțional), 2 linguri făină, 2 linguri de amidon de cartofi sau porumb, 1 plic zahăr vanilat.

Crema: 300 gr.smîntînă de 25% grăsime, 100 gr.zahăr pudră, 1 linguriță de zahar vanilat, 2,3 linguri de coacază roșie cu zahăr (deci este vorba de dulceață proaspătă de coacăză cu zahăr care o păstrez în frigider pentru sezonul rece).

Primul lucru pe care îl facem: batem albușurile cu zahărul și zahărul vanilat (7-10 min) pînă obținem o bezea lucioasă și solidă. Făina o amestecăm cu amidonul și o cernem într-un vas aparte. Cîte puțin, cu o spatulă, o incorporăm în albușurile bătute. Facem acest lucru atent, amestecînd compoziția de jos în sus.După ce ne asigurăm că făina e incorporată uniform adăugăm miezul de nuci .


Tapetăm tava  cu hîrtie de copt și punem compoziția la copt pe 20 min., la 180C, dupa care micșorăm focul pînă la 120C si mai lăsăm foaia încă pe 10-15 min. Fiecare gospodină îți cunoaște cuptorul și puteți ajusta t. cum stiți D-voastra ca ar fi bine. Zic așa, deoarece multe dintre noi nu avem un cuptor gradat.

Dupa ce scoatem blatul copt din cuptor punem peste el o bucată de hîrtie de aceeași mărime ca cea așternută în tavă și întoarcem tava cu partea de jos în sus. Desprindem hîrtia de copt și lăsăm blatul să se răcească, dar nu pînă a fi rece (sa fie calduț).

Pregătim crema: batem smîntîna cu zahărul și zahărul vanilat pînă crema devine consistentă și adăugăm coacăza. Amestecăm . În loc de dulceață putem adăuga doar fructe ( capșuni, vișine, zmeură).

O punem peste blatul copt și o întindem subțire .

Apucăm de marginea blatului împreună cu hîrtia pe care sta și rulăm usor. Cu mâna presăm ușor, de jur -imprejur,rulada pina ce o vedem cu o forma rotinda,frumoasa si o punem pe 1 ora in frigider.Dupa 1 ora o ornam. Eu am presurat-o cu zahar pudra si cacao. A fost suficient de reușită ornarea, luînd în considerație faptul că rulada este pufoasă, molcuța și cu cremă în interior.Poftă bună, dragi gospodine și succese..❤❤❤


Bunica recomandă