Ruladă dulce cu cremă de unt

Ruladă dulce cu cremă de unt

                                                           Ruladă dulce cu cremă de unt 

Ingrediente blat: 80 gr făină, 4 ouă, 60 gr zahăr, 65 ml lapte, 50 gr ulei, un praf de sare.

Ingrediente cremă: 200 gr unt, 150 gr zahăr, 125 ml lapte, 2 gălbenușuri de ou, 1 lingură cacao.

Ingrediente sirop: 120 gr apă, 100 gr zahăr, 2 linguri cogniac. Se pune la foc apa și zahărul. Cînd începe să fiarbă, se stinge focul. Se răcește. Se adaugă cogniacul. 

Pregătim blatul. Se bat gălbenușurile cu jumătate din zahăr pînă la spumă. Aici se adaugă praful de sare, laptele, uleiul. Se bat într-un vas aparte albușurile cu cealaltă jumătate din zahăr. Adăugăm în compoziția de gălbenușuri, cîte puțin albușurile bătute. Amestecăm atent cu o spatulă. Adăugăm treptat făina cernută. Amestecăm de sus în jos cu o spatulă. Turnăm aluatul pe o tavă tapetată cu hîrtie (30*40).


 

Dăm tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 15-20 min. Scoatem tava din cuptor cît este fierbinte. Acoperim blatul cu hîrtie de copt, întoarcem blatul și dezlipim hîrtia de copt de pe blat. Modelăm rulada ca în imaginile alăturate cu tot cu hîrtii de copt. Punem rulada la rece pînă devine rece.


Între timp pregătim crema. Se amestecă gălbenușurile cu laptele și zahărul. Se pune pe foc. Din momentul în care va fierbe, se lasă 5 min. Se acoperă cu o peliculă alimentară și se lasă la răcit. Cînd compoziția din lapte s-a răcit, batem untul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm treptat compoziția din lapte. Crema este gata. 


Cînd blatul este rece, înlăturăm hîrtiile de copt. Însiropăm blatul. Punem crema pe întreaga suprafață a blatului si iarăși modelăm rulada.

Turnăm rulada cu cu ciocoladă topită la aburi.

Decorăm rulada la dorință.

O punem înfrigider pe 1-2 ore după care o putem servi.                           


Bunica recomandă