Rulouri dulci cu foi fillo din comerț.

Rulouri dulci cu foi fillo

                                                                  Rulouri din foi fillo

Ingrediente: 1 pachet foi fillo din comerț, 300 gr miez de nucă, sirop ( 200 gr apă+ 200 gr zahăr+ 1 linguriță zahăr vanilat. Se pune apa la fiert. După ce a dat în clocot, se adaugă zahărul și zahărul vanilat), 200 gr lapte.

Se ia foaia fillo,se taie în două. Se stropește foaia cu laptele  pentru ca să devină flexibilă.Se modelează  ca în poza alăturată, se pune o linguriță miez de nuca, după care se învîrtește ruloul. La fel se procedează cu fiecare bucata de foaie.Foile le mai puteti umple cu halva si diferite semințe...






Rulourile se aranjează frumos în tava unsă cu unt.

Tava se pune în cuptorul supraîncălzit timp de 20- 30 min, la 180 grade. După ce rulourile s-au copt, se toarnă deasupra, cu o lingură,  tot siropul. Siropul poate fi fierbinte sau rece. Se decoreaza cu semințe de mac.

Se lasă timp de 30 min să se îmbibe bine siropul, după care se servește. Poftă mare!!!