Tartă cu cirese amarui

Tartă cu cirese amarui

                                                                   Tartă cu cirese amarui

Ingrediente: 200 gr.unt sau margarina de temperatura camerei,100 ml.smintina,100 gr.zahar,1 plic zahar vanilat,1 plic praf de copt,3 pahare de faina(paharul de 200 gr.)

Mai întîi vom pregăti umplutura pentru tartă. În  cireșe vom adăuga amidonul,pentru ca sa nu sloboada sucul in tarta cind se va coace. Vom amesteca bine,bine.Eu am folosit cirese congelate fara simburi.Le-am dezghetat le-am stors sucul si au fost perfecte.Apropo...dintre toate fructele pe care eu le congelez,ciresele amarui si coacaza sunt cele care nu isi schimba gustul.

Vom face aluatul. In faina vom adauga vanilina si praful de copt. Untul il vom bate cu zaharul .In unt vom adauga faina si vom amesteca bine ingredientele.Vom obține un aluat moale, ușor de modelat. Dacă aluatul se va lipi de mîni, vom mai adăuga pitina făină. Vom lasă aluatul să se odihnească vreo 15 min, după care îl vom lucra. Coca de aluat o vom tăia în două părți ( una mai mare decît alta). Vom avea nevoie de o tavă pe care o vom unge cu unt și o vom tapeta cu făină. Vom întinde  coca de aluat ( cea mai mare) pe suprafața tavei. Marginile le tăiem cu un cuțit sau cu o sculă. Aluatul îl vom găuri cu furculița.

Vom pune peste aluatul deja modelat, cereale sau boboase si vom da tava în cuptor pentru 10 min la 180C. În așa fel, tarta va fi uniformă. 

Peste 10 min scoatem tava din cuptor, punem proporțional dulceața de cireșe și facem figurine din cealaltă cocă de aluat care ne-a rămas. Decorul din aluat îl facem la dorință.

Dăm tarta în cuptor iarăși pentru 15-20 minute.

Se servește după ce se răcește. Poftă bună.


Bunica recomandă