Tartă dulce pe bază de borș acru fără ou

Tartă pe bază de borș acru

                                                                                           Tartă

Stranie denumire... Nu-i așa? Însă să ne amintim că bunicile noastre cîndva foloseau si înca mai folosesc borșul acru de casă in patiserie. Turtelele dulci (așa le numesc ele) pe care le coceau în cuptorul cu lemne crescute frumos, puhave si acuma le țin minte. Astazi am facut o tarta pe bază de borș acru si vreau sa va zic ca e mega delicioasă. Așa dar, să vă spun cum am pregatit-o și ce am pus in ea.

Ingrediente: 200 ml.bors acru, 1 pahar de griș (250 ml.paharul), 1 pahar faină de grîu, 100 gr.faină de hriscă (o puteți înlocui cu faină de ovas sau de grîu), 1 pahar miez de nuci (puteți folosi semințe pe care le preferați pe lînga miezul de nuci), 60-80 ml.ulei, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 plic zahar vanilat,coaja rasa de la o lamie,1 borcan de 500 gr.marmeladă de zmeură (capșuni,gutui...)

Mod de preparare: Punem borșul într-un vas. Adaugăm bicarbonatul. Peste 2,3 minute adaugăm grișul, făina de hrișca să se umfle timp de 20-25 min. Adaugăm uleiul si amestecăm bine compoziția. Punem făina de grîu  și celelalte ingrediente. Amestecăm bine toate ingredientele.

Frămîntăm aluatul. Vom obține un aluat molcuț.

Tava o ungem cu puțin ulei sau unt. Punem aluatul în tavă și cu  mîna îl întindem pe toata suprafața tavei. Punem tarta la copt în cuptorul supraincalzit din timp la 180 gr. Dupa 30 min de la coacere scoatem tava din cuptor și punem peste tartă marmelada. O lăsăm să se mai coacă înca 10-15 min.

Poftă bună.