Tartă rapidă din biscuiți și ciocolată

Tartă rapidă din biscuiți și ciocolată

                                                                  Tartă din biscuiți și ciocolată

Ingrediente: 500 gr biscuiți ( eu am folosit biscuiți cu cremă de ciocolată), 80 gr unt, 250 gr frișcă ( 33 sau 35% grăsime), 150 gr pudră de zahăr, 90 gr ciocolată neagră ( 70%- 90% cacao), decorul opțional.

Pentru această tartă vom avea nevoie de o tavă cu 20 cm in diametru. Dacă doriți să faceți o tartă mai mare, puteți dubla ingredientele. Vom tapeta tava cu hîrtie. Vom da prin blender biscuiții. 

Vom topi untul.

Vom turna untul topit in biscuiții fărîmițați și îi vom amesteca.

Vom întinde uniform compoziția din biscuiți în tava pe care am pregătit-o. Marginile le vom ridica și le vom nivela cu o spatulă. Vom pune tava în cuptor la 180C pentru 15-20 min. După ce scoatem blatul din biscuiți din cuptor,  îl lăsăm să se răcească.

Între timp facem ganache-le. Topim ciocolata la baie de aburi. O lăsam să se răcească ( de temperatura camere).  Batem frișca cu zahărul pudră, pînă ce obținem o cremă consistentă.

Adăugăm treptat în cremă ciocolata topită, cu cealaltă mînă amestecăm cu un tel sau cu o spatulă compoziția. Ganache-le în citeva secunde va căpăta o consistență densă , solidă.

Punem cu spatula ganache-le în blatul din biscuiți. Nivelăm. Pentru decor putem folosi fructe sau ciocolată.Punem tarta în frigider pe 1 oră, după care o putem servi. 

Poftă bună.Bunica recomandă