Tort Coacăză în zăpadă

Tort Coacăză în zăpadă

       Tort Coacăză în zăpadă

 Sunt momente cînd stai toată ziua în casă și nu ai dorința sau posibilitatea să ieși la magazin după ceva dulcișor. Deschizi frigiderul și te gindești ce desert să faci familiei, dar să-l faci doar din ingredientele pe care le ai în frigider. Așa m-am gîndit și eu. Am deschis frigiderul și mă gindesc: " Unt este, smântînă am, magiun de coacăză am, un ou este. Prepar un tort delicios despre care cei dragi nici nu s-au imaginat."

 L-am denumit "Coacăză în zăpadă", pentru că am folosit magiun de coacăză. Voi îl puteți numi ''Prună în zăpadă'', ''Cireșe în zăpadă'', ''Caise în zăpadă'', deoarece îl puteți face cu orice magiun doriți și aveți în frigider, alegerea vă aparține. Magiunul trebuie doar să aibă o consistență mai densă să nu curgă din rulouri în timpul coacerii.  Este simplu și fără prea multe complicații. Ai modelat rulourile și le-ai dat pe toate odată în cuptor. În continuare umăriți ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 200 gr unt rece cu un procent mic de grăsime, 1 ou, 4 linguri smântână ( 25%), 0, 25 linguriță bicarbonat de sodiu sau praf de copt, 350- 360 gr făină, un praf de sare, 2 linguri zahăr, magiun la dorință, magiun de coacăză ( sau orice magiun sau dulceață la dorință).

Într-un vas dăm untul rece prin răzătoare. Adăugăm în vas oul bătut, smântâna, zahărul și praful de sare. Amestecăm bine amestecul, după care adăugăm făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu. Modelăm o cocă da aluat moale. Punem coca de aluat în congelator pe 30 min.


Peste 30 minute, divizăm coca de aluat în 12 bile egale.

Modelăm rulourile. Cu ajutorul unui citor, întindem fiecare bilă, punem în lung magiunul, dar nu pînă la margini ca în timpul coacerii să nu curgă. Rulăm foaia. La fel procedăm cu fiecare rulou. 


Le punem pe tavă, apoi în cuptorul supraîncălzit la 180C, timp de 30-35 min. Lăsăm rulourile să se răcească.


Pentru cremă vom avea nevoie de 800 gr smântână de 25%- 35%+ 180 gr zahăr pudră+ 1 plic zahăr vanilat. Vom bate cu mixerul smântîna pînă la o consistență stabilă. Crema nu  trebuie să curgă din lingură. 

Incorporăm tortul. Punem pe un platou 4 rulouri, punem crema de 1 cm grosime, apoi iarăși 4 rulouri, iarăși crema, iarăși rulouri. Vom obține 3 straturi de rulouri și între ele cremă. Punem tortul la rece peste noapte.

Îl decorăm la dorință. Eu l-am decorat cu cremă și cîteva vișine doar după ce s-a înmuiat. 



Bunica recomandă