Tort crocant cu nuci și cremă de lapte condensat

Tort crocant cu nuci și cremă de lapte condensat

   Tort cu caramelă și miez de nuci

Ingrediente: 6 albușuri, 5 linguri de făină, 2 lingurițe praf de copt, un praf de sare, 1 pahar miez de nuci, 150 gr zahăr.

Pregătim miezul de nuci pe care îl vom fărîmița.

Pentru blatul de tort avem nevoie de albușuri pe care le batem cu praful de sare 3 minute. Adăugăm zahărul și le mai batem 5 minute pînă la o spumă densă. Adăugăm treptat făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm cu o spatulă. Adăugăm miezul de nuci.



Punem aluatul într-o tavă (30/20) tapetată cu hîrtie. Îl întindem cu o spatulă pe întreaga suprafață.

Tava o punem în cuptorul supraîncălzit la 180 C, timp de 25-30 min pînă se rumenește frumos.

După ce blatul s-a copt, îl lăsăm să se răcească și îl tăiem în 3 părți proporționale. Putem coace aluatul în orice tavă la dorință,  să fie blatul subțire.

Obținem un blat crocant, pe care îl vom însiropa. Siropul îl putem face din apă+miere, compot, apă+ lichior.

Ingrediente cremă: 400 gr lapte condensat fiert, 200 gr unt de temperatura camerei.

Batem untul vreo 3-5 min, după care adăugăm treptat laptele condensat. Obținem o cremă solidă.


Ungem fiecare blat însiropat cu crema (0,5 cm de cremă pe blat). Ornăm tortul cu crema rămasă. Presurăm deasupra miez de nuci .

Lăsăm tortul în frigider 1 oră, după care îl putem servi.

Poftă bună!!!



Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește