Ingrediente:
Pregătim miezul de nuci pe care îl vom fărîmița.
Pentru blatul de tort avem nevoie de albușuri pe care le batem cu praful de sare 3 minute. Adăugăm zahărul și le mai batem 5 minute pînă la o spumă densă. Adăugăm treptat făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm cu o spatulă. Adăugăm miezul de nuci.
Punem aluatul într-o tavă (30/20) tapetată cu hîrtie. Îl întindem cu o spatulă pe întreaga suprafață.
Tava o punem în cuptorul supraîncălzit la 180 C, timp de 25-30 min pînă se rumenește frumos.
După ce blatul s-a copt, îl lăsăm să se răcească și îl tăiem în 3 părți proporționale. Putem coace aluatul în orice tavă la dorință, să fie blatul subțire.
Obținem un blat crocant, pe care îl vom însiropa. Siropul îl putem face din apă+miere, compot, apă+ lichior.
Batem untul vreo 3-5 min, după care adăugăm treptat laptele condensat. Obținem o cremă solidă.
Ungem fiecare blat însiropat cu crema (0,5 cm de cremă pe blat). Ornăm tortul cu crema rămasă. Presurăm deasupra miez de nuci .
Lăsăm tortul în frigider 1 oră, după care îl putem servi.
Poftă bună!!!