Tort cu blat de cacao şi multe fructe

Tort cu blat de cacao şi multe fructe

Tort cu blat de cacao 

 Dacă aveți dorința să preparați un blat pentru tort, atunci vă recomand cu încredere această rețetă de pandişpan. Vom avea nevoie de minim ingrediente și minim efort. Această tețetă este fără praf de copt, toată pufoșenia o obținem din ouăle bătute,bine, bine.Timpul de coacere este de 25-30 min, dar desigur depinde de cuptor, deaccea vă sfătui să verificați blatul cu o scobitoare. Niciodată nu am folosit ouă de temperatura camerei, eu cred că nu are rost. Oricum ouăle reci se bat foarte bine și fac o spumă consistentă. Am folosit o tavă cu diametrul de 18 cm, deaceea este și înalt. După ce blatul va fi gata, îl vom lăsa în cuptorul stins pînă se va răci .Iată acestea sunt cîteva secrete pentru a obține un blat ciocolatos,aerat şi pufos ca mai apoi să pregătim şi o cremă simplă,naturală ca la bunica,dar foarte delicioasă pentru a asambla un tort nemaipomenit de bun,cu blaturi umede ,ciocolătoase şi cu multe,multe vişine.

Ingrediente blat: 5 ouă, 110 gr făină, 150 gr zahăr, 40 gr cacao.

Ingrediente cremă: 600 gr.smintina,5-6 linguri zahăr pudră,1 plic zahăr vanilat, vişine în suc propriu (1 borcan de 600 gr.)1-2 banane.


Vom avea nevoie de un vas în care vom pune ouăle împreună cu zahărul. Niciodată nu adaug zahăr treptat, nu adaug nici sare. Bat ouăle reci, nicidecum de temperatura camerei.Mixăm compoziția la viteză mare 7-10 minute. Atunci vom fi siguri ca ouăle sunt bătute bine.


Cernem aici praful de cacao. Deja nu vom folosi mixerul, dar telul. Vom amesteca cu telul compoziţia de jos în sus. Vom observa în amestec puncte mici de cacao, dar amestecînd cu telul uşor se vor descompune.Puteţi amesteca cacaoa cu făna,după care o vom cerne şi o vom pune în compoziţia din ouă.Presurăm  cu sita făina cernută în 3 ( chiar 4 )reprize și amestecăm uşor de sus în jos cu telul.
Aluatul îl punem într-o tavă tapetată cu hîrtie mai sus de înălțimea tavei (18 cm, se poate si de 20 cm, dar nu va fi atît de înalt). Scuturăm ușor tava. Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 25- 30 min.

Depinde foarte mult de cuptor. Verificăm pandișpanul cu o scobitoare. După ce pandispanul este gata, lăsăm ușa cuptorului puțin deschisă. După ce pandispanul s-a răcit, îl învelim în peliculă alimentară și îl punem în frigider ( în așa fel devine mai umed) sau îl putem folosi după ce s-a răcit complet.


Pregătim crema.

Adăugăm în smântîna grasă de casă zahărul pudră, zahărul vanilat şi batem cu mixerul pînă obţinem o cremă solidă.Putem folosi şi smîntînă din comerţ de 20-25% grăsime,dar neapărat vom folosi şi întăritor pentru smîntînă.

Asamblăm tortul. Foile le însiropăm cu sucul de la vişine,astfel tortul va fi umed şi nu înecăcios.Punem între blaturi cît mai multe vişine şi alte fructe.Vom avea ca rezultat un tort cu o bombă de vitamine.Tortul asamblat îl punem imediat în frigider pe o noapte.A doua zi îi putem bucura pe cei dragi cu o felie de tort natural,de casă,o felie de tort gustos şi cu dulci amintiri de mamă,de casă şi de copilărie.Poftă mare să aveţi şi nu uitaţi să vă abonaţi la blogul nostru culinar pentru a vă bucura de reţetele noastre noi,simple şi delicioase.❤️❤️❤️


Bunica recomandă