Tort cu cremă de unt și vișine

Tort

Tort cu cremă de unt și vișine

 Vă prezint cel mai ușor tort și blat de tort pe care l-am făcut vreodată. Este blat umed de cacao care nu e pretențios în timpul coacerii, putem deschide cuptorul pentu a-l verifica dacă e copt și nu se așează deloc. Are o textură moale și umedă și e foarte delicios. L-am combinat două creme foarte delicioase, avînd o notă plăcută de unt, frișcă și ciocolată. Vișine îi oferă un gust aparte. Se combină perfect cu blatul și cremele. Urmăriți în continuare ingredientele și pașii pe care i-am urmat.


Ingrediente blat:

 1. 250 gr faină
 2. 1, 5 linguriță bicarbonat de sodiu
 3. 1 linguriță rasă de sare
 4. 55 gr cacao
 5. 300gr zahăr
 6. 2 oua
 7. 50 gr unt topit
 8. 50 gr ulei rafinat
 9. 1 pachet zahăr vanilat
 10. 280 gr lapte
 11. 1 lingura oțet.

Mai întîi se amesteca într-un vas ingredientele uscate: făina, bicarbonatul de sodiu, sarea, cacao, zaharul. În această compoziție adăugăm pe rînd ouăle, untul, uleiul, laptele.

Se amestecă bine totul cu un tel astfel, încît să nu fie cocoloașe. Se pune peste compoziție oțetul. Se amestecă bine. Aluatul trebuie să fie de o consistență lichidă, să curgă.Blatul se coace într-o tavă (20 cm) la 180 grade, pentru 45-50 min. Verificăm periodic cu o scobitoare, dacă blatul e copt.


Ingrediente cremă:

 1. 3 gălbenușuri
 2. 1 ou
 3. 4 linguri zahăr
 4. 1 pachețel zahăr vanilat
 5. 2 linguri lapte
 6. 200 gr unt de temperatura camerei.

Se iau gălbenușurile, oul, zahărul, zahărul vanilat și se amestecă totul bine. Se adaugă apoi laptele. Această compoziție se pune la fiert pe baie de aburi. Se amestecă încontinuu, pînă se îngroașă ( 20-25 min). Într-un vas se bate untul de temperatura camerei până la o consistență pufoasă. Se ia câte o lingură din amestecul de ouă și se pune în untul bătut. Se mixează pe rând așa tot amestecul, până se formează o cremă pufoasă de unt. 
Ingrediente cremă de ciocolată:

 1. frișcă 33-35 %- 200 gr
 2. ciocolată neagră - 130 gr
 3. unt- 30 gr.

Se topește ciocolata și untul pe baie de aburi. Se lasă să se răcească ( nu până la întărire). După ce se bate frișca pînă la spumă, se adaugă ciocolata treptat și se amestecă compoziția cu o spatulă.Tăiem blatul în trei părți.Asamblăm tortul

 Se pune între straturi vișine. Deasupra și părțile se ornează cu crema de ciocolată.


Bunica recomandă