Tort cu cremă de unt și vișine

Tort

Tort cu cremă de unt și vișine

 Ingrediente blat: 250 gr faină, 1, 5 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță rasă de sare, 55 gr cacao,300gr zahăr, 2 oua, 50 gr unt topit, 50 gr ulei rafinat, 1 pachet zahăr vanilat, 280 gr lapte, 1 lingura oțet.

Mai întîi se amesteca într-un vas ingredientele uscate: făina, bicarbonatul de sodiu, sarea, cacao, zaharul. În această compoziție adăugăm pe rînd ouăle, untul, uleiul, laptele.

Se amestecă bine totul cu un tel astfel, încît să nu fie cocoloașe. Se pune peste compoziție oțetul. Se amestecă bine. Aluatul trebuie să fie de o consistență lichidă, să curgă.

Blatul se coace într-o tavă (20 cm) la 180 grade, pentru 45-50 min.

Ingrediente cremă: 3 gălbenușuri ,1 ou, 4 linguri zahăr, 1 pachețel zahăr vanilat, 2 linguri lapte, 200 gr unt de temperatura camerei.

Se iau gălbenușurile, oul, zahărul, zahărul vanilat și se bate totul spumă. Se adaugă apoi laptele. Această compoziție se pune la fiert pe baie de aburi. Se amestecă încontinuu, pînă se îngroașă ( 20-25 min). După răcire ,se încorporează în untul bătut spumă.

Ingrediente Ganache de ciocolată: 

Frișcă 33-35 procente- 200 gr, ciocolată neagră - 130 gr, unt- 30 gr.

Se topește ciocolata și untul pe baie de aburi. Se lasă să se răcească ( nu pînă la întărire). După ce se bate frișca pînă la spumă, se adaugă ciocolata treptat și se amestecă compoziția cu o spatulă.

Blatul se taie in 3 părți ,se unge cu crema de unt. Se pune între straturi vișine. Deasupra și părțile se ornează cu ganache de ciocolată.

Poftă bună!!!