Tort cu vișine

Tort cu vișine

Tort cu vișine

Deşi este făcut din cele mai simple ingrediente,acest tort este foarte gustos.Nu necesită mult timp pentru a-l pregăti şi ,eu cred,că este o alternativă extraordinară,cînd timpul ne presează,iar oaspeţii sunt după uşă.Avem nevoie doar de trei ingrediente pentru a coace blatul,iar crema tradiţională chiar nu necesită efort şi timp.Deci,urmăriţi reţeta acestui simplu deliciu.

Ingrediente: 5 ouă, 150 gr făină, 150 gr zahăr.

Ingrediente cremă: 600 gr smîntînă cu un procent înalt de grăsime, 4 linguri cu vîrf de zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat.

Pentru umplutură: 200 gr vișine în suc propriu sau vișine proaspete ( putem înlocui vișinile cu fructe la dorință).

Vom avea nevoie de un vas în care vom pune ouăle împreună cu zahărul. Le mixăm la viteză mare circa 10 minute.

Peste 10 minute ridic mixerul și văd cum se prelinge aluatul. Dacă aluatul care curge, nu se cufundă brusc în aluatul din vas, înseamnă că ouăle sunt gata pentru a fi amestecate cu făina.Presurăm  cu sita făina cernută în 3 ( chiar 4 reprize)  și amestecăm de jos în sus cu telul.


Aluatul îl punem într-o tavă tapetată cu hîrtie (18 cm, se poate si de 20Cm, dar nu va fi atît de înalt). Scuturăm ușor tava. Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 25- 30 min. Depinde foarte mult de cuptor. Verificăm pandispanul cu o scobitoare.După ce pandispanul este gata, lăsăm ușa cuptorului puțin deschisă. După ce pandispanul s-a răcit,îl nvelim în peliculă alimentară și îl punem în frigider,dacă dorim sa-l facem din timp pentru sărbătoare ( devine chiar mai umed).Dar dacă suntem duspuse sa-l asamblăm imediat,atunci neaparat aşteptăm să se răceasca şi mai apoi îl proporţionăm.

Pandispanul îl divizăm în 3 părți egale. Le însiropăm la dorință cu apă+ miere sau suc.

După ce am pregătit crema, ungem foile bine pe ambele părţi.

Între foi aranjăm vișinele.



Punem tortul în frigider pe 3-4 ore, după care îl putm servi.


Poftă bună!





Bunica recomandă