Tort Cușma lui Guguță din clătite

Tort Cușma lui Guguță din clătite

Cușma lui Guguță

Ingrediente:


  1. 20 clătite
  2. 250 gr de vișine
  3. 300 gr smîntînă de casă cu un procent înalt de grăsime
  4. 100 gr de zahăr
  5. 1 linguriță zahăr vanilat
  6. 200 gr frișcă de 35% 
  7. 100 gr zahăr pudră. 

Pentru acest tort avem nevoie de 20 clătite. Puteti vedea rețete de clătite pe acest blog culinar. Mai întîi pregătim crema din smîntînă. Batem smîntăna cu zahărul și zahărul vanilat pînă la o consistență groasă. Crema este gata. 



Vom avea nevoie de un platou sau o farfurie, în care vom ansambla tortul. Vom avea nevoie de 15 clătite rulate. Modelăm clătitele. Punem pe fiecare clătită cîte un rînd de vișine. O rulam. 







După ce am rulat toate clătitele, am pus pe farfurie, în rînd, 5 clătite. Le-am uns cu crema de smîntînă. Deasupra am mai pus 5 clătite, dar în formă orizontală. Am uns iarăși clătitele cu cremă. Apoi, punem iarăși deasura 5 clătite în formă verticală. În așa fel,am obținut 3 nivele.





Pentru decor avem nevoie de frișca bătută cu zahăr pudră. Întindem pe restul clătitelor frișca, le rulăm și le tăiem bucăți. Cu aceste bucăți de clătite, vom orna tortul nostru. Din restul de frișcă vom face flori cu duiul pe marginile tortului. La dorință, vom pune cîteva fructe deasupra și ciocolată.



Tortul îl punem pe 3-5 ore în frigider. Poftă bună.





Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește