Tort Cușma lui Guguță

Tort Cușma lui Guguță

                                                               Tort Cușma lui Guguță   

 Tortul Cușma lui Guguță este unul din preferatele mele. Ingredientele sunt simple și acesibile, iar aspectul este deosebit. Gustul dulce- acrișor te cucerește. Este perfect pentru o sărbătoare sau cînd îți vin oaspeți. Cu siguranță, cei dragi vor fi încîntași de acest deliciu. Din experiența mea, tuturor le place acest tort cu așa denumire haioasă. Iată ingredientele și pașii pe care i-am urmat.

Ingrediente rulouri: 150 gr unt(untură), 250 gr smîntînă 25%(sau de casă), 50 gr zahăr pudră, jumătate linguriță bicarbonat de sodiu, un praf de sare, 500-550 gr făină, 350 gr vișine fără sîmbure.

Ingrediente cremă: 600 gr smîntînă ( de la 25% grăsime în sus) , 200 gr zahăr pudră.

Se pregătește aluatul. Într-o farfurie amestecăm smîntîna de temperatura camerei cu bicarbonatul de sodiu. Lăsăm să acționeze 10 minute.

În alt vas amestecăm cu un tel untul de temperatura camerei cu zahărul pudră.

Punem aici smîntîna și praful de sare. Amestecăm, după care adăugăm treptat făina. S-ar putea să avem nevoie doar de 500 gr făină, dar s-ar putea să avem nevoie de toată făina. Modelăm coca de aluat. O punem la rece pe 1 oră.


Peste o oră, împărțim aluatul în 15 bile egale. Modelăm rulourile.Le punem pe o tavă unsă cu unt sau cu ulei. Le coacem 25-30 min, la temperatura de 180C. Le lăsăm să se răcească.


Pregătim crema. Batem smîntîna cu zahărul pudră. Dacă dorim ca exteriorul să fie uniform, folosim în interior doar 400 gr de smîntînă. Pentru exterior folosim 200 gr frișcă pe care o batem cu 100 gr zahăr pudra. Aici turnam treptat 100 gr+50 gr unt topit la baie de abur, apoi racit.Compoziția se bate cu mixerul pînă frișcă devine solida.

Asamblăm tortul. Ungem platoul cu puțină cremă. Punem mai întîi 5 rulouri, deasupra 4, apoi 3- 2 -1. Între rulouri punem cremă. Ornăm tortul cu ciocolată.

Punem tortul la rece timp de 8- 10 ore. Se servește cu ceai, sau cafea. Poftă bună.
 


  


Bunica recomandă