Tort de casă cu blat umed

Tort de casă cu blat umed

Tort de casă cu blat umed

Ingrediente blat:  215-220 gr. făină, 3 ouă(mărime mijlocie)100 gr.miere artificială (la cîntar),100 gr.zahăr (la cîntar)100 ml.lapte,100 ml.ulei,6 gr.bicarbonat de sodiu,5-6 gr.vanilie(1 linguriţa rasă)

Ингредиенты:215-220 гр.муки,3 яичек,100 гр.меда искусственного(на весах),100 мл.молока,100 мл.масло растительного,5-6 гр. соды пищевой (1 чайная ложка без горки),5-6 гр.ванильного сахара.

Ingrediente cremă:500 gr smîntînă cu un procent înalt de grăsime (eu am folosit smîntînă de casă), 1 plic zahăr vanilat,3,4 linguri zahăr pudră,căpşuni,puţină coajă de lamâie.

Крем:500 гр.жирной сметаны,3,4 ложки сахарной пудры, ванилин, 200 гр.клубники, корочка лимона.

Mod de preparare: se bat ouăle cu zahărul  pînă la o spumă albă,densă. Se adaugă mierea, laptele și se amestecă bine. 

Приготовление: Взбиваем яйца с сахаром 2,3 мин.Добавляем мёд, молоко и хорошо вымешиваем тесто.

Făina se amestecă cu bicarbonatul și se pune treptat în compoziția de ouă.Se adaugă uleiul. Se adaugă coaja de lămâie(opţional).

В муку добавляем соду и пропуская через сито по чють-чють ставим в яйца.Добавляем масло и хорошо вымешиваем чтобы не было комочков.Ставим лимонную корочьку.

Vom avea nevoie de o tavă pătrată(30/30) pe care o vom tapeta cu hîrtie de copt și o vom unge cu puțin ulei. Vom turna aluatul în ea.

Противень 30/30 см. застилается пергаментом,cмазываем маслом раст.и ставим наше тесто.

Blatul îl vom coace 20-25 min la 180C. 

Печем наш корж 20-25 мин.180 С.

După ce blatul se va răci, vom tăia atent marginile, și îl vom tăia în 3 părți (2 părţi egale,iar 2 mai mici,ca împreună să fie echivalente ca mărime cu cele doua.


Marginile rămase le vom fărîmița pentru a decora marginile tortului. Asamblăm tortul.Vom bate smîntîna cu zahărul pudră și zahărul vanilat.Nu vom însiropa  foile ,doar dacă necesită ( apă+zahăr sau suc de căpşuni). Vom unge fiecare foaie cu cremă. Vom unge foaia puțin și pe partea opusă. Între straturi vom pune căpşuni.

Dacă nu avem căpşuni ,folosim vişine.

Poftă bună!Tortul merită făcut,o zic sincer,căci este simplu,dar foarte,foarte gustos!


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește