Atît timp cît traim, căutăm ceva nou, interesant, ceva care sa te bucure ca rezultat. Eu niciodata nu mă opresc în ,,drumul bucatariei" și chiar daca nu reușesc din prima, tot atunci, imediat o iau de la inceput. Așa a fost, dragi gospodine, cu acest tort pe care l-am numit,,Lidia ". Mi-a ,,furat" o zi din timpul meu scump pînă cînd am ajuns la o rețeta și un rezultat reușit, dar a meritat! Ar fi fost mai simplu dacă folosesc ingrediente scumpe, care vreai nu vreai obții un rezultat frumos, dar eu mereu optez pentru ingredientele ieftine, simple și accesibile pentru fiecare gospodina. Optez pentru ceva simplu, de casa, deoarece avem și categorii de persoane care, poate, nu pot să-și permită ceva mai scump, dar pofta ai, dorința este mare! Așadar, dragi vizitatori, dragi gospodine, să vă scriu ce ingrediente am folosit eu pentru acest tort fin la gust, delicios și simplu de facut.
Iată acestea sunt ingredientele folosite pentru foile tortului. Și,interesant este, că chiar din start se pun toate împreună, nici un efort și pierdere de timp pentru a amesteca ceva aparte. Accentuez doar, că untul și oule sa fie de t.camerei.
4 яичек,4 ложки сметаны(25 % жирности),1 стакан сахара (стакан на 200 гр.),0,5 чайной ложки соли,50 гр. сливочного масла,10 гр. ванильного сахара,10 гр.разрыхлителя,2-3 стакана муки (стакан на 200 гр.). Изначально ставим 2 стакана муки, а потом сколько возьмёт. Все ингредиенты ставим вместе сразу, вымешиваем ,a потом добавляем муку и вымешиваем тесто. Тесто должно быть мягким и нежным. Тесто делим на 9 кусков ,делаем шарики и даём отдохнуть 10 мин. Делаем коржи и печём их на сковородке(огонь средний) или в духовке до готовности.
800 гр. жирной сметаны (домашняя самая хорошая),300 гр. сахара,пакет ванильного сахара, 300-400 гр.вишни в собственном соку . Собираем наш тортик. Коржи хорошо смазываем с обеих сторон.Между коржами на крем ставим вишню. Собранный тортик ставим в холодильник на 12 часов. Приятного апетита!
Din ingredientele enumerate în rețeta facem o coca de aluat molcuță, dar ușor să se desprinda de pe mîni. Aluatul îl punem pe 20 min., acoperit, să se odihnească.
Din aluatul obtinut facem 9 bilute,pe care le acoperim sa se odihneasca si ele 10 min.
Fiecate biluta o intindem de marimea unei farfurii cu diametrul de 24 cm. Foitele trebuie intinse subtiri ca foaia pentru coltunasi. Inainte de a intinde biluta presuram putina faina pe masa de lucru. Aluatul se intinde usor si nu e capricios.
Foile se coc pe tigaie pe o parte si pe cealalta la foc mediu periodic mai intorcindu-le. Cind foaia e coapta imediat cu o farfurie (22 de cm.in diametru) îi dam forma. Facem lucrul acesta cît foaia este fierbinte. Marginile ramase le puteti folosi pentru a orna partile tortului.
Asamblam tortul. Punem 2 linguri de crema în platou și le întindem cu spatula. Punem prima turtiță. Ungem turta cu crema și peste ea punem visina. Fiecare turtita o ungem si pe partea de jos, dar doar 1,2 linguri de crema. Repetam procedura pina la gata.
Aici am pregatit o crema pentru a orna tortul.
Am folosit: 2 galbenusuri de ou, 2 linguri de smintina de 25% (puteti folosi si lapte), 50 gr zahar, 1 lingurita zahar vanilat, 50 gr unt.
Mod de preparare: Punem intr-un vas emalaiat galbenusul de ou si zaharul,smintina,zaharul vanilat si le amestecam bine, bine pina la spuma.Punem vasul la baia cu aburi,amestecind incontinuu pina compozitia se ingroasa.Racim bine compozitia.Untul il mixam cu mixerul si cite putin adaugam crema racita. Mixam pina crema devine usoara si pufoasa. Punem crema obtinuta pe 20 minute la rece, dupa care o putem folosi.
Puteti orna tortul la dorinta, dar acest tort cere fructe cu gust acrisor, amarui. O asociere extraordinar de buna, gust deosebit si delicat. Am folosit fructe congelate. Tortul gata il punem pe o zi sau o noapte la frigider ca sa se inmoaie bine.