Tort delicios din biscuiți

Tort din biscuiți

                                                                    Tort din biscuiți

Este o ideie minunată cînd nu vreai să stai lîngă cuptorul fierbinte să coci foi pentru un tort... Este mai simplu să cumpărăm biscuiți simpli din comerț. Nici n-ai spune că este făcut din biscuiți din comerț. Are un gust desăvârșit, cu două feluri de creme gingașe, care se topește în gură. Se prepară foarte simplu și ușor, și nu necesită un decor deosebit. Iată ingredientele și modul de preparare. 

Ingrediente: 250 gr de biscuiți, 200 ml lapte pentru a înmuia biscuiții.

Îngrediente cremă: 300 ml lapte, 3 gălbenușuri, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1 plic zahăr vanilar, 100 gr unt.

În castronul în care vom fierbe crema, vom turna laptele rece. Tot aici vom adăuga zahărul, gălbenușurile bătute. Amestecăm bine. Treptat adăugăm făina și amestecăm compoziția cu telul pentru a evita cocolașele. Punem castronul pe foc mediu. Nu ne depărtăm de la arăgaz, întrucît va fi necesar să amestecăm crema pînă la fierbere. Crema va fierbe 3 min, după care vom stinge focul. Punem pe suprafața cremei o peliculă și o dăm la rece pe 2-3 ore pînă va deveni rece. Cînd crema s-a răcit, adăugăm untul de temperatura camerei și o vom bate cu mixerul 3 minute. Crema este gata.

Ingrediente de ciocolată: frișcă 33-35 procente- 300 gr, ciocolată neagră - 130 gr, unt- 50 gr.

Se topește ciocolata și untul pe baie de aburi, amestecînd încăntinuu. Se lasă să se răcească pînă la temperatura camerei. Se bate frișca pînă la spumă densă. Se adaugă ciocolata treptat și se amestecă compoziția cu o spatulă. Vom obține o cremă solidă.

 Înainte de a aranja biscuițiim îi vom înmuia puțin în lapte.

Vom incorpora tortul.

Ungem platoul cu un strat de cremă albă, după care aranjăm biscuiții. Un strat îl vom unge cu cremă de ciocolată și unul cu cremă de vanilie. Decorul îl vom face după dorință.